BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Alevi Başkana çatı adayı tepkisi

Alevi Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk’ta cemevi açılışında yuhalandı.<br/>2010 yılında y...

Abone ol

Alevi Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk’ta cemevi açılışında yuhalandı.
2010 yılında yapılan Altınoluk Ormancılar Sitesi’nin yanına inşa edilen cemevinin açılışına CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Ahmet Haluk Gümüş, A. Nedret Akova, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ali Sarıbaş, Aykan Aydemir, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk ile çok sayıda davetli katıldı.
Cemevinin açılışında, ‘Dünden Bugüne’ isimli kısa tiyatro oyunu sahnelendi. Dernek Başkanı Hüseyin Altay’ın ardından kürsüye gelen Alevi Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, “Buralar bizim inanç merkezlerimizdir. Biz açılım falan istemiyoruz. Bütün açılım paketleri sizin olsun. Son bir yıldır genel başkanlık yapıyorum. Bu bir yıllık süreç içerisinde Devlet Bahçeli’nin talimatıyla MHP’li belediyelerin tamamı Alevi örgütlerin olduğu her yerde cemevi yapıyor. İnanılmaz da sahipleniyorlar. Açılım istiyorsan oradan ders al. Evet CHP’li belediye başkanları sahipleniyor. Çok da ızdırap çekiyoruz CHP’li belediyelerden. Onların da Alevi toplumunun bu kadar dışlandığını, bu kadar bedel ödeyerek siyasi duruşundan ve muhalif tavrından taviz konumunu gözeterek Alevileri daha çok sahiplenmesi gerektiğini buradan belirtmek istiyorum” dedi.
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı hakkında açıklamada bulunan Demir’in, “Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklememe” sözleri ise bazı Alevileri kızdırdı. Bazı vatandaşlar tarafından yuhalanan Demir, ıslıkla protesto edildi. Öfkelenen Demir, “Birlik olmadığımız için kimse bizi kale almıyor. Gidin kime verirseniz verin” diyerek hemen kürsüden indi. Eşini alıp uzaklaşmak isteyen ancak ardından ikna olan Başkan, cemevinin açılışını yapıp sergiyi gezdi.
(İHA)