BIST 9.609
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.481,15
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM sorgu ekranı

ALES sonuçları 2017 ne zaman açıklanacak? 19 Kasım 2017 pazar günü yapılan sonbahar ALES sınavı belli oldu mu? ALES sınav sonucu ÖSYM sorgu ekranı ve tüm detaylar internethaber'de.

Abone ol

Binlerce adayın girdiği ALES sınav sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre ALES sınav sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kaldı. ALES sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren haberimizden öğrenebilirsiniz.

2017 ALES sınavına giren öğrenciler sonuçları heyecan ve merak içerisinde bekliyor. ÖSYM, ALES sınav tarihinin üzerinden 1 aydan fazla zaman geçtikten sonra sonuçların açıklanacağını bildirdi. ÖSYM, ALES sınav sonuçları için öngörülen tarihi açıkladı. İşte detaylar…

ALES SINAV SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ ÖSYM tarafından düzenlenen ALES 19 Kasım 2017 tarihinde düzenlenmişti. ÖSYM, resmi internet sitesinde ALES sınav sonuçlarının açıklanma tarihi olarak 21 Aralık 2017 tarihini işaret etmekle birlikte bu tarihin değişiklik gösterebileceği öngörülüyor. 2018 ALES sınav tarihleri hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

ALES PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR? Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın sınav kitapçığının cevap alanları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir . Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal - 1, Sayısal - 2, Sözel - 1, Sözel - 2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağır lıklı puan (AP) hesaplanacaktır.