BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  GÜNCEL

Albayrak'tan flaş uyarı: Bedeli çok ağır olur

Borsa İstanbul'daki "Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi​-Çin ve Hindistan Üzerinden Global Krize Bakış ve Türkiye" konulu programda konuşan Enerji Bakanı Berat Albayrak, ''Batı ile ilişkilerimiz testten geçiyor. 80 milyonu kaybederseniz bedeli çok ağır olur. Artık eski Türkiye yok.'' dedi.

Abone ol

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Borsa İstanbul'daki "Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi​-Çin ve Hindistan Üzerinden Global Krize Bakış ve Türkiye" konulu programda konuştu.

İKİ KRİTİK EŞİNDEN BAHSETTİ

Albayrak şunları söyledi: "Türkiye olarak iki kritik eşiği aşarak hazır olmak gerekiyor. Biri 15 Temmuz darbe girişiminde ortaya koyulan çok büyük bir şerden daha büyük bir hayrı ortaya koydu. Beraberlik resmini ortaya koydu, 80 milyon kenetlendi. İkincisi siyasi istikrarlı bir sistemsel dönüşüm. 16 Nisan Türkiye'nin yaşanabilecek uyuşmazlıklara karşı güçlü bir şekilde ayakta kalması için çok önemli bir kavşak olarak kalacak.

''2019'DA FARKLI BİR DÖNEM BAŞLAYACAK''

Kritik eşik 2019'la birlikte siyasette farklı bir dönem başlayacak. 2019'a kadar mali disiplin açısından müthiş başarılı bir geçmiş 15 yıl var. 2019 sonrası Türkiye yeni dönemde pozitif ayrışan nadir ülkelerden biri olacak.

''BEDELİ ÇOK AĞIR OLUR''

Yeni dünyadaki Asya merkezli ekonomi networkünün dönüşümü içinde Türkiye kazan kazan ilişkisini tek perspektiften mi yürütecek. Hem doğuyla, hem batıyla, hem kuzeyle hem güneyle dünden daha güçlü ilişkileri yürütecek. Batı ile ilişkilerimiz testten geçiyor. 80 milyonu kaybederseniz bedeli çok ağır olur. Artık eski Türkiye yok. Popülizm üzerine mikro ve makro ekonomik yapıyı bozmak artık yok. Türkiye Almanya ilişkilerini zehirlemeye çalışanlara aklı selim siyasetçiler izin vermemeliler."