BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  EKONOMİ

Albayrak: Eskiye bakanlar kaybedecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyon tek haneli rakamlara düşünceye kadar enflasyonla mücadelenin devam edeceğini söyledi. Albayrak, 2020'ye yenilenmiş bir ekonomiyle başlanacağını kaydetti.

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD ile ilişkilerin 6 aydır çok iyi gittiğini, bu ilişkinin iki ülke için değil dünya için önemli olduğunu söyledi. Albayrak, Türkiye'nin 2020'ye yenilenmiş bir ekonomiyle başlayacağını ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) 74'üncü Genel Kurul görüşmeleri için New York'ta bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, önemli açıklamalarda bulundu.

Bölgenin en dayanaklı bankaların Türkiye'de olduğunu ve enflasyonla mücadelenin tek hanemi rakamları görünceye kadar devam edeceğini söyleyen Albayrak, 2020'ye yenilenmiş bir ekonomiyle başlanacağını kaydetti. Yeni yüzyılın yeni perspektifle yorumlanması gerektiğini de ifaoe eden Albayrak, eskiye bakanların kaybedeceğini söyledi.

ABD ile ilişkilerimiz sadece iki ülke için değil dünya için de önemli olduğuna dikkat çeken Albayrak, "İkili ilişkiler 6 aydır çok iyi gidiyor. Geçen yüzyıla bakanlar kaybedecek" şeklinde konuştu.