BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Albay'ın eşinden şok iddia!

Albay Rıdvan Özden’in şehit olduğu açıklamasına inanmayan eşi Tomris Özden, cinayet işlendiğini iddia ediyor

Abone ol

Albay Rıdvan Özden’in, 14 Ağustos 1995 tarihinde Mardin’in Savur İlçesi Ormancık Köyü kırsal kesiminde açılan ateş sonucu iki korumasıyla birlikte şehit olduğu açıklanmıştı. Ancak Albay Özden'in eşi cinayet işlendiğini düşünüyor.

Yaklaşık yedi ay kadar önce savcılığa suç duyurusunda bulunan Tomris Özden, eşinin ölümüyle ilgili detaylı otopsi incelemesi yapılmadığını ve olayın cinayet olduğunu iddia etmişti.

ÖLÜMÜ TEKRAR İNCELENECEK

Dosyanın bulunduğu Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı da, altı aydır yürüttüğü soruşturma kapsamında şehit Albay Özden’in mezarının açılarak ölüm şekline ilişkin ayrıntılı inceleme yapılmasına karar verdi.

CİNAYET İDDİASI

Ergenekon soruşturmasına konu olan Albay Özden’in eşi Tomris Özden, yaptığı suç duyurusunda, Albay Özden’in iddia edildiği gibi alnından değil ensesinden vurulduğunu, 12 Ağustos günü öldürüldüğünü, ancak cesedinin 2 gün arazide bekletilip 14 Ağustos’ta şehit edilmiş gibi rapor tutulduğunu iddia etmiş ve bu ifadeyi doğrulayan iki asker ifadesi dosyaya eklenmişti. Otopsi ile Albay Özden’in çatışmada alnından vurulduğu ya da, JİTEM ve Ergenekon yapılanması içinde ensesinden infaz edilip edilmediği de ortaya çıkacak. Star'ın haberine göre, soruşturma dosyasında tanık olarak ifadesi yer alan Uzm. Çavuş Adem Kardaş, “Bir çatışma olmadığı halde Özden’in cesedi iki gün boyunca olay yerinden otopsiye gönderilmedi.” dedi.