BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,89
ALTIN 2.473,10
HABER /  GÜNCEL

Albay Çiçekin tahliyesine tepki

İkinci kez serbest bırakılan Albay Dursun Çiçek'in tahliye edilmesi protesto edildi.

Abone ol

Demokrasiye müdahale eylem planında imzası bulunduğu gerekçesiyle tutuklandıktan kısa bir süre sonra ikinci kez serbest bırakılan Albay Dursun Çiçek'in tahliye edilmesi protesto edildi.

Genelkurmay'ın yargıdan elini çelmesini isteyen eylemciler, 'Islak imza 2 günde nasıl kurutuldu' yazılı döviz taşıdı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik grup tahliye kararına tepki gösterdi. Aralarında Mazlumder, Özgürder ve Adaleti Savunanlar Derneği'nin (ASDER) de aralarında bulunduğu çok sayıda dernek tarafından oluşturulan "Adalet için dayanışma" platformu üyeleri, slogan ve pankart eşliğinde eylem yaptı. Gruptakiler, 'Cuntaya hayır', 'Darbeciler yargılansın', 'Ergenekon cumhuriyetinde darbeciler serbest, hukuk tutuklu', 'Hükümet Başbuğ'u görevden al', Cunta hükümeti devirmeden hükümet cuntayı dağıtmalı' ve 'Islak imza 2 günde nasıl kurutuldu' yazılı pankart ve döviz taşıdı.

Özgürder Genel Başkanı Rıdvan Kaya, somut bir darbe planından bahsedildiğini söyledi. Kaya, "Dursun Çiçek, herhangi bir gazetede veya dergide görüşlerini ortaya koymuş birisi değildir. Dursun Çiçek, somut olarak Genelkurmay karargahında darbe planına imza atmış biridir. 'Darbe olgusu var mıdır yok mudur?' diye tartışacağımız bir konu değildir. Türkiye'nin 50 yıllık tarihi darbeler geçidi şeklinde önümüze net bir tablo ortaya koymaktadır. Planda da çok somut vahim planlar olduğunu görüyoruz. Bu planların altında imzası bulunan şahıs, imza konusundaki belirsizlik giderilmesine rağmen serbest bırakılabiliyor." dedi.

Genelkurmayın yargıyı etkilediğine dair kamuoyunun ciddi endişenin bulunduğunu ifade eden Kaya, "Bu endişeler ne yazık ki dün gerçekleşmiştir. Sormak lazım; Genelkurmay dayanışması diğer muvazzaflar için de gerçekleşecek mi? Örneğin Cemal Temizöz'ün de serbest kalıp kalmayacağını merak etmeye başladık. Adı onlarca faili meçhul cinayete karışmış biri 'kaçma şüphesi yoktur, adresi bellidir' diyerek bırakıldığını görürsek ona da şaşırmayacağız." diye konuştu.

İkinci Ergenekon davası tutuklu sanığı Hasan Atilla Uğur'un mahkemedeki ifadelerini hatırlatan Kaya şunları söyledi: "Albay Hasan Uğur 'Biz kendi başımıza bir şey yapmadık. Emir-komuta zinciri içerisinde gerçekleştirdik' dedi. Aynı mantıkla Dursun Çiçek'in konumunun da bu olduğunu biliyoruz. Hasan Uğur'un tutuklu kalması acaba emekli olmasından mı Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt Sarıyaşar da, tahliye kararına tepki gösterdi. Sarıyaşar, "Silahlı kuvvetlerin geçmişte yargı mensuplarını alıp da brifingler düzenlediğini, 28 Şubat sürecinin nasıl hazırlandığına şahit olduk. Bunların tekrar etmesini ve bunlarla ilgili olan erkin devamlılığının her zaman karşısında olduk olacağız. Silahlı kuvvetler halkına karşı olan namlusunun ucunu bu milletin gerçek düşmanı varsa ona çevirmelidir diyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından bir süre daha slogan atan grup sessizce dağıldı.