BIST 10.937
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.502,94
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan koltuğu bırakmaya hazır!

Erdoğan, şehit kanı akmasın diye bütün makamlardan vazgeçmeye hazır olduklarını söyledi, CHP'yi kızdıran o sözü tekrarladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’da yaptığı konuşmada “Demokratik Açılım”la ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bütün makamları feda etmeye hazırız, bütün unvanlarımızı masanın üstüne koymaya hazırız, bütün rütbelerimizden sıyrılmaya hazırız. Yeter ki bir damla dahi şehit kanı akmasın.

Bayrağa sarılı tabutlar gelsin de çığırtkanlık yapalım, bağıralım, çağıralım, işaretlerle beraber bunu ranta dönüştürelim) diyen bir anlayışın da mensupları değiliz. Şu ana kadar muhalefetin ortaya attığı iddiaların tamamı yalandır, iftiradır.

25 yılda terörün lobisi, piyasası, pazarı oluştu. Bu kanlı piyasadan ekmek yiyenler var. Bu kanlı pazardan rant devşirenler var. Bu kanlı sektörden siyası çıkar sağlayanlar var. Terör bittiği zaman, silahlar sustuğu zaman, şehit cenazeleri gelmediği zaman, gençler dağa çıkmadığı zaman, analar ağlamadığı, gözyaşı dökmediği zaman; işte bu kanlı piyasanın rantçıları işsiz kalacaktır. O zaman şehit cenazelerini istismar edemeyecekler. Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimi istismar edemeyecekler. Habur ve Diyarbakır’da gördüğünüz manzara istismarcıların ortaya çıkardığı manzaradır, oyunudur, hilesidir.

Birtakım medya kuruluşları sinsi sinsi bu kardeşlik projesinin altını oyma gayreti içindeler. Gösterdikleri görüntüler, yalan haberlerle süreci baltalamanın çabası içindeler. Milletim bu istirmarcılara boyun eymeyecek ve pirim vermeyecektir. Biz kardeşliğimizi pekiştirmeye devam edeceğiz.”