BIST 10.479
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.473,37
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Akyıldızın 28 Şubat rahatsızlığı

''Ulusal Birlik Hareketi Platformu'nun açıklaması birlik içinde yer alan Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız'ı rahatsız etti.

Abone ol

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ''Ulusal Birlik Hareketi Platformu'nun açıklaması, Kamu-Sen tarafından kabul edilebilir bir açıklama değildir'' dedi.

Akyıldız, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında, Ulusal Birlik Hareketi Platformu'nun, konfederasyon genel merkezinde 11 Aralıkta düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldığını anımsatan Akyıldız, burada yapılan açıklamanın kendileri açısından kabul edilemez olduğunu söyledi.

''Toplantının asıl amacı; eğer bir birlik oluşturulabilirse ilkeleri ne olmalı noktasında idi'' diye konuşan Akyıldız, açıklamanın, özellikle cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili bölümünün demokrasi ve hukuk ile bağdaşmadığını ifade etti. Platform Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur tarafından yapılan açıklamayı toplantı öncesinde görmediğini savunan Akyıldız, ''Platform, ölü doğdu'' dedi.

Platformun, ''28 Şubat'' süreci ile ilişkilendirilmesinden rahatsız olduğunu da vurgulayan Akyıldız, ''Bizim 28 Şubat'ı çağrıştıracak, herhangi bir yoruma sebebiyet verecek, açıklamayı kabul etmemiz mümkün değildir'' diye konuştu. Ekonomik değerlendirmelerde de bulunan Akyıldız, ''2007 yılında çalışanları, 2006 yılından daha zor bir sürecin beklediğini'' anlattı.

Yatırımların GSMH içerisindeki payının yüzde 17, çalışanlara ayrılan payın ise yüzde 11 azaldığını kaydeden Akyıldız, dolaylı vergilerin yüzde 66'dan yüzde 73'e yükseldiğini ve dış ticaretin 2007 yılında 57 milyar dolar açık vermesinin beklendiğini söyledi. Bircan Akyıldız, ''Yıllık enflasyon hedefinin yüzde 4 olduğu bir ortamda, devletin topladığı vergilerde yüzde 17 artış beklemesi, anlaşılmaz bir durumdur'' dedi.