BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hablemitoğlu cinayeti Mecliste

CHP, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayının aydınlatılması için meclis araştırması açılmasını istedi.

Abone ol

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı ve arkadaşlarınca TBMM Başkanlığına sunulan önergede, 18 Aralık 2002'de evinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürülen Ankara Üniversitesinin eski Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hablemitoğlu'nun katillerinin bugüne kadar ortaya çıkarılamadığı, olayın ''faili meçhul cinayet'' sayıldığı kaydedildi.

Hablemitoğlu'nun, ''Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası'' adlı kitabında, Alman vakıflarının Türkiye aleyhindeki çalışmalarının ortaya konulduğunun, bunun kimi çevreleri rahatsız ettiğinin ortada olduğu ifade edilen önergede, şöyle devam edildi:

''Değişik basın ve yayın organlarında Hablemitoğlu'nun yazdıkları ve söylediklerinden dolayı dış güçler tarafından öldürüldüğü konusunda çeşitli yayınlar yapılmıştır. Bu iddialara göre Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, Alman gizli servisi BND'nin Türkiye'deki çalışmaları üzerine araştırmalar yaptığı için öldürülmüştür.

Tüm yurttaşlarımızın vicdanını rahatsız eden bu cinayet, eski ve yeni iddialar doğrultusunda incelenmeli, kapsamlı çalışmalar yapılarak bu konudaki kuşkular giderilmelidir. Cinayetin üstünü örten giz perdesi aralanmalıdır. Olaya karışanlardan, hukuk yoluyla hesap sorulmalıdır. İddialar doğruysa, yetkililer hiç olmazsa bundan sonrası için gerekli önlemleri almalıdır.''

Önergede, Hablemitoğlu cinayetinin araştırılması, irdelenmesi ve yeni siyasi cinayetlerin önlenebilmesi için meclis araştırması açılması istendi.