BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,74
ALTIN 2.408,04
HABER /  GÜNCEL

AKUT onların da yardımına koştu

Çamlıbel beldesinde yaşayan Fazıl Göl, kayalıklarda mahsur kalan keçilerinin kurtarılması için AKUT'tan yardım istedi.

Abone ol

Kavaklıdere'de 3 gündür kayalıklarda mahsur kalan 4 keçiyi Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum ekibi kurtardı.

Çamlıbel beldesinde Fazıl Göl, Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kayalıklarda mahsur kalan 4 keçisinin kurtarılması için AKUT'tan yardım istedi. Keçiler için kurtarma çalışmasına başlayan ekip, yaklaşık 200 metrelik kayalıkta mahsur kalan keçilere ulaştı. 3 gündür bölgede bulunan keçileri kayalıklardan inebilecekleri noktalara yönlendiren ekipler, keçilerin sağlıklı bir şekilde inmelerini sağladı.

AKUT İÇİN HER CANLI BİR ÖNEME SAHİP 

AKUT Bodrum Ekibi Lideri Sadettin Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, AKUT için her canlının bir öneme sahip olduğunu ve bugüne kadar bir çok hayvanı kurtardıklarını söyledi.

Gerçekleştirdikleri keçi operasyonunda da 4 keçiyi sahibine kavuşturduklarını ifade eden Uslu, AKUT'un gönüllük esasına göre çalıştığını, tüm vatandaşlara yardım etmeye hazır olduklarını dile getirdi. 

GÖNÜLLÜLERE TEŞEKKÜR ETTİLER 

Keçilerin sahibi Fazıl Göl ise kendi imkanlarıyla keçileri kurtaramayınca AKUT'tan yardım istediklerini anlattı. Keçilerin çıktıkları gibi ineceklerini düşündüklerini ama orada mahsur kaldıklarını kaydeden Göl, ''Keçilerin ikisinin, 2 haftalık yavruları vardı. Yavrulardan birisi üç gündür biberonla beslenmeyi kabul etmemişti. Çok üzülüyorduk. AKUT'a keçilerimizi kurtardığı için teşekkür ederiz'' dedi.

Olay yerine gelen Kavaklıdere Emniyet Müdürü Niyazi Demirkaya ve Jandarma Karakol Komutanı Mehmet Yücel, AKUT gönüllülerine teşekkür etti.