BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  EKONOMİ

Aktif Bank'tan yeni bir adım daha!

Banka bonosunun mucidi Aktif Bank, 6. bono ihracını gerçekleştiriyor

Abone ol

Türkiye'nin ilk banka bonosunu 2009 yılında ihraç eden ve bugüne kadar 2.3 milyar TL ihraç gerçekleştirerek yatırımcılarına yüksek getiri sağlayan, banka bonosunun mucidi Aktif Bank, 6. bono ihracını gerçekleştiriyor.

"Yeni Jenerasyon Bankacılık" adını verdiği yenilikçilik ve teknoloji odaklı benzersiz iş modeli sayesinde son 3 yılda olduğu gibi 2011 yılının ilk çeyreğinde de varlık ve karlılığını sektör ortalamalarının üzerinde büyüten Aktif Bank'ın Uzun Vadeli Ulusal Notu 31 Mayıs 2011 tarihinde JCR tarafından yapılan açıklama ile "A-(Trk)"dan "A(Trk)"ya yükseltildi.

dr-halis-onderdemir.jpgBONOLARIN EFENDİSİ AKTİF BONO

Türkiye'nin ilk banka bonosu ihracını yaparak bugün birçok bankanın ihraç ettiği bono piyasasının oluşumuna ön açtıklarını ifade eden Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir, "İhraç ettiğimiz bonolar ile yatırımcılarımıza yüksek getirili ve güvenli bir yatırım aracı sunarken sektör gelişimine katkı sağlamaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bugüne kadar yatırımcılar ile buluşturduğumuz toplam 2.3 milyar TL tutarındaki banka bonosu ihracı ile, yatırımcılara - yüksek getiri sağladık, bu Aktif Bank'a olan güvenin sonucudur." diye konuştu.

%11,75'e varan faiz oranı, 30 günden başlayan vadeler Aktif Bono satın alacak yatırımcılar, Türk Lirası tasarruflarına %11,75'e varan yüksek getiri elde ederken 30 günden başlayan esnek vade olanaklarından da faydalabilecekler. Aktif Bono aynı zamanda mevduata göre %5 stopaj avantajı, Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde saklanması ve Aktif Bank tarafından vadesinden önce satın alınarak anında likit hale dönüştürebilme gibi pek çok avantajı da yatırımcılara sunmaktadır.

Aktif Bono'ya ulaşmak için Türkiye'nin her yerinden 444 30 50'yi aramak yeterli!