BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  GÜNCEL

CHP yemin etmeyecek

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yemin etmesi engellenen milletvekilleri Balbay ve Haberal'ın yolu açılmadıkça CHP olarak yemin etmeyeceklerini açıkladı. İktidar karara tepkili.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tahliye talepleri reddedilen milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay hakkındaki parti meclisi kararını açıkladı.

CHP bugün mecliste düzenlenecek 24. dönem yemin törenine katılmayacak.

"Yeminleri engellenen arkadaşlara yemin etme yolu açılmadıkça biz CHP vekilleri de yemin etmeyeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, tavırlarını haksızlığa karşı duruş olarak açıkladı.

CHP genel başkanı TBMM'de yaptığı basın toplantısında, 2002 yılında hakkında tutukluluk kararı bulunan Tayyip Erdoğan'ın milletvekili olması için irade ortaya koyan CHP'nin bugünkü talebinin de milletin iradesi olan iki seçilmiş vekilin meclise gelebilmesi olduğunu belirtti.

CHP'nin Balbay ve Haberal için af ya da dokunulmazlık talebinin bulunmadığının ve yargılanmalarına itirazları olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu, mazbatalarını almış vekillerin yemin etmelerine engel olunmasına karşı çıktıklarını ifade etti.

İktidar tepkili

CHP'nin yemin etmeyeceğini açıklamasına hükümet kanadından ilk tepki Başmüzakereci ve AKP milletvekili Egemen Bağış'tan geldi.

"Yemin etmemek, meclis çalışmasın ve sorun çözülmesin demektir, buradaki mantığı anlamakta zorlanıyorum" dedi.

Bağış "amacın üzüm yemek olmadığının herkes farkındadır" derken, CHP'nin kararını gözden geçirmesini umduğunu söyledi.

NTV televizyonuna konuşan AKP grup başkan vekili Suat Kılıç ise CHP ve BDP'nin sorunların çözümü konusunda benzer tavır takındıklarını, ve başbakandan çözüm talep edilmesinin başbakanlık kurumunun Anayasal sınırları sebebiyle anlamsız olduğunu söyledi.