BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.428,91
HABER /  GÜNCEL

Aksu, Wikileaks'a karşı!

WikiLeaks'ın açıkladığı ABD belgeleriyle ilgili iddialar Ak Parti'de kurulan komisyonda incelemeye alındı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan ve Ak Parti ile ilgili iddiaların ardından değerlendirme kurulan Komusyonun başına Eski İşişleri Bakanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu getirildi. Aksu WikiLeaks'ın açıkladığı iddialarla ilgili çalışma yapacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan, WikiLeaks belgelerinde kendisi, partisi ve çalışma arkadaşlarına yönelik ifadeleri nedeniyle Amerikalı diplomatlara yönelik hukuki süreçle ilgili komisyon oluşturdu.

Bu diplomatlara nerede, nasıl dava açılabileceğini araştıracak bu komisyonun başına da WikiLeaks belgelerinde hakkında ağır ifadelere yer verilen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu getirildi.

Erdoğan uyardı

Başbakan Erdoğan, partilileri de yabancı diplomatlarla görüşmeleri konusunda uyararak, “Arkadaşlarımızın kimlerle ne konuştuğuna dikkat etmesi gerek” dedi.

Belge bekleniyor

Ak Parti yönetimi, hukuki sürece ilişkin çalışmayı başlatırken, davaların açılması için WikiLeaks belgelerinin tamamının açıklanmasını bekleme kararı aldı. Bir Ak Parti yöneticisi, “Daha binlerce belgeden söz ediliyor. Bu konuda hukuki süreci başlatmak için bütün bunları görmek gerekiyor. Bütün belgeler açıklandıktan sonra tabloyu daha net bir şekilde görme imkanı da olacaktır” dedi.