BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Aksu lanet okudu

İçişleri Bakanı Aksu, Diyarbakır'da meydana gelen olayların demokrasiye karşı olduğunu söyledi

Abone ol

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Diyarbakır'da meydana gelen olayların "huzur, güven ve barış ortamına, istikrara ve her şeyden önemlisi demokrasiye yönelik olduğunu" belirterek, "vatandaşların tahriklere kapılmamasını" istedi.

Aksu, TRT'ye yaptığı açıklamada, Diyarbakır Valisi Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü ile tüm güvenlik kuvvetlerinin olayların bastırılması, vatandaşların can, mal güvenliğini sağlama konusunda özveri ve kararlılıkla büyük bir gayret gösterdiklerini söyledi.

Emniyet kuvvetlerine destek amacıyla Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'ndan ve çevre il emniyet müdürlüklerinden takviye alındığını anlatan Aksu, bugün Ankara'dan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı başkanlığında bir heyetin Diyarbakır'a gönderildiğini kaydetti.

Başbakan Vekili Abdullatif Şener, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile bu sabah bu olayların değerlendirildiği bir toplantı yapıldığını da belirten Bakan Aksu, olayların "sağlanan huzur, güven ve barış ortamına, istikrara ve her şeyden önemlisi demokrasiye yönelik olduğunu" bildirdi.

"Kışkırtmalara" rağmen, başta vatandaşlar olmak üzere, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin "sağduyulu" davrandığını vurgulayan Bakan Aksu, "Bu olayların tertipçilerine ve katılımcılarına gerekli cevabı gecikmeden vermişlerdir" dedi.

İçişleri Bakanı Aksu vatandaşlara yönelik şunları söyledi:

"Birlik ve beraberliğimizi hiç bir şekilde bozmayalım. Tahriklere kapılmayalım. Her zaman olduğu gibi bu tür olaylar karşısında sağduyu içinde hareket etmeye devam edelim. Devletimiz tüm gücü ile vatandaşlarımızın, esnafımızın işadamlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayacak güçtedir. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Devletimiz, bu olayları tertipleyenleri, kışkırtıcılarını ve sinsice destekleyenlerini tek tek yakalayacak ve teşhir edecektir."

Bakan Aksu, konuşmasının sonunda olayları ve saldırıları "şiddet ve nefretle kınayarak, lanetlediğini" kaydetti.