BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  GÜNCEL

Akşener'in avukatı olduğu iddia edilmişti! Karar verildi

Meral Akşener'in hukuk danışmanı olduğu iddia edilen avukat Nuri Polat'ın, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılandığı davada tahliyesine karar verildi.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukatlık yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve Meral Akşener'in hukuk danışmanı olduğu iddia edilen avukat Nuri Polat'ın, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılandığı davada tahliyesine hükmedildi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya tutuklu yargılanan Nuri Polat ve avukatı katıldı. Savunmasını yapan Polat, 2014'te MHP İstanbul İl Başkan Yardımcılığına seçildiğini, 2015'ten bu yana da İl Disiplin Kurulu Üyesi olarak görev yaptığını söyledi.

Sosyal medyada paylaştığı 40 civarındaki tweetin partisinin kurumsal görüşüne uygun, çoğunun da birebir aynı olduğunu ifade eden Polat, bu tweetlerin partisinin yetkilileri tarafından kamuoyuna deklare edildiğini savundu.

Polat, bir gazetede yer alan haberde, kendisinin Meral Akşener'in avukatı olduğunun yazıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"AVUKATLIK YAPMADIM": "Meral Akşener'in avukatı değilim. Hiçbir zaman da avukatlığını yapmadım. İstanbul gibi bir şehirde aktif siyasetin içinde bulunan bir kişi olarak iktidarı eleştirmemden doğal bir durum olamaz. Ülke sorunlarını dile getirdim.13 kanalın Digitürk'ten çıkartılmasına yönelik tepki gösterdiğimi kabul ediyorum. O günlerde mensubu olduğum MHP partisinin üst düzey yöneticilerinin çıkabildiği tek kanal Bugün TV'ydi. Onun da Digitürk'ten çıkarılması, partimizin ve muhalefetin sesinin kesilmesi anlamına geliyordu. Buna tepki gösterdim. Tepki olarak da aboneliğimi iptal ettirdim. Benim meseleye bakışım tamamen partimin sesinin kısılmasıdır."

Sosyal medya paylaşımlarının partisinin politikaları ve siyasetin gereği olarak vicdan ve düşünce özgürlüğü temel alınarak değerlendirilmesini istediğini söyleyen Polat, örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmedi.

Polat, 9 aydır tutuklu olduğunu, çocuklarını 5 kere görebildiğini dile getirerek, tahliyesini istedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Polat'ın eşi Arzu Polat, 2010 yılı civarında çocuklarını, sonradan adı birkaç defa değişen Burç Koleji'ne gönderdiğini, okulun da Bank Asya'ya fazla taksit imkanı sağladığı için bu bankada hesap açtırarak kredi kartı çıkarttığını söyledi.

Arzu Polat, 2014'te bu bankaya iyi getiri sağladığı için 40 bin avro yatırdığını, ancak eşinin bu paradan haberinin olmadığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, tutuklulukta geçirdiği süre ve delillerin toplanmış olmasını dikkate alarak sanık Nuri Polat hakkında yurt dışına çıkış yasağı kayarak tahliyesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Meral Akşener'in hukuk danışmanı olduğu iddia edilen avukat Nuri Polat'ın sosyal medya hesabından örgüt yanlısı paylaşımlarda bulunduğu belirtilerek, Polat'ın 21 Mart 2016'da "Unutursam kalbim kurusun, telefonumun alarmı 27 aydır her gün 17.25'e kurulu" şeklinde attığı tweet de yer alıyor.

Polat'ın, FETÖ üyesi olduklarından bahisle haklarında soruşturma yürütülen kişiler ile örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcılarıyla irtibatının olduğu aktarılan iddianamede, Polat'ın eşi Arzu Polat üzerinden örgütün bankası olarak bilinen Bank Asya'da hesabının bulunduğu, bu hesapta örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in çağrısının ardından 120 bin ila 130 bin liralık hesap artışı görüldüğünün tespit edildiği kaydediliyor.

İddianamede, şüphelinin sosyal medya paylaşımlarının tamamına yakınının FETÖ/PDY yapılanmasının oluşturmak istediği etki ve algı manipülasyonu ile benzer nitelikte olduğu değerlendirmesine yer verilerek, Polat'ın üzerine atılı FETÖ/PDY'ye üye olmak suçunu işlediği, bu nedenle “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.