BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Akşener'e göre MHP o bölgede patladı

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP'nin oylarının arttığını iddia etti!

Abone ol

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'den Kürt açılımına sert tepki. Akşener, 12 Haziran öncesi MHP'nin oylarının özellikle Selçuklu çoğrafyasında artış kaydettiğini söyleyerek, CHP-MHP tartışmalarını değerlendirdi. Akşener'e göre CHP'den MHP'ye oy gelir ancak MHP'den oy gitmez!

Türkiye'nin ilk kadın ve eski İçişleri Bakanı Akşener, YSK kararını değerlendirdi, MHP'nin devlet milliyetçiliği yaptığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Habertürk'te Belkıs Kılıçkaya'nın sorularını cevaplayan Akşener, ''MHP'nin hiçbir dönemde devlet milliyetçiliği” yapmadığını vurgulayarak partinin devletin kurumlarına daima saygılı olmakla birlikte kurumlardaki kişilerin yanlışa düşmeleri halinde eleştirisini sakınmadığını söyledi.

Akşener  genel olarak Türkiye'de yargıya ilişkin bir güvensizlik olduğu görüşünde. İşte Akşener'in sözleri:

''YSK kararı sokağın gücüyle karar değiştirilebileceği kanaatı oluşturdu. Ben bunu çok vahim buluyorum. Bu olay bundan böyle YSK'nın aldığı her kararı tartışmalı kılacak. Kanunlar artık sokakta mı yazılacak. Uzun yıllardır güçlünün hukukunun önde olduğuna dair bir algı var. İktidardaki siyasi parti haklının hukukunun egmen olacağı bir düzen vaadiyle geldi. Ancak 9 yılda yargıdaki sıkıntıları gideremedi. Türkiye'de 2 kişi arasındaki sorunların çözümünde dahi yargıya karşı bir güvensizlik algısı mevcut. Ben şahsen Meral Akşener olarak dahi pekçok konuda yargıdan müşteki olduğum sonuçlar aldım, haksızlığa maruz kaldığımı düşündüm''.

"SELÇUKLU COĞRAFYASINDA MHP'NİN OYLARI ARTTI"

Akşener, MHP'nin etki alanının İç Anadolu'dan sahil şeridine kaydığı yönündeki soruları da yanıtladı:

''28 Şubat sürecinde devlet ordu o dönem Selçuklu coğrafyasında milliyetçi muhafazakar diye tanımlanan seçmen kitlesini o kurumlarla ve devletle mesafeli hale getirdi. Ama artık yeniden Selçuklu coğrafyasında MHP'nin oyları yükseldi."

"CHP'DEN BİZE OY GELİR, BİZDEN ONA GİTMEZ..."

CHP ve MHP arasında seçmenin kaygan bir zeminde bulunduğuna ilişkin
değerlendirmelere karşı da Akşener, ''CHP'nin açılım tavrı çok değişti... Bizden CHP'ye oy gitmez ama bu durum bize CHP'den oy getirir" dedi. Türkiye'de henüz oyu belli olmayan ciddi bir kararsız seçmen bulunduğunu gözlemlediğini vurgulayan eski içişleri bakanı ''Tıpkı Bedrettin Dalan, Nurettin Sözen'in seçimleri gibi sonuç açısından şaşırtıcı olabilecek ve sonucu belirleyecek kararsız bir bir seçmen dalgası var. Ümit ederim bu
enteresan dalga bize gelir''