BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,57
HABER /  POLİTİKA

Akşener elindeki son anketi açıkladı! Bomba sonuçlar...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, elindeki son anketi açıkladı. Akşener, “Anketlerde oyumuz yüzde 20’ye yakın çıkıyor. Her şartta oy vereceğini söyleyen yüzde 13’lük bir kesim var” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimi anketleri için ise çok iddialı.

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği yüzde 10 seçim barajının düşürülmesiyle ilgili beklenti içinde olmadıklarını belirterek, "Anketlerde oyumuz yüzde 20’ye yakın çıkıyor. Her şartta oy vereceğini söyleyen yüzde 13’lük bir kesim var” iddiasında bulundu.

Sözcü'ye konuşan Akşener, "Ben 15 Temmuz 2018 tarihinde seçim bekliyorum. 66 ilde teşkilatımız tamamlandı, hızla diğerlerini de tamamlıyoruz" dedi. Referandumun iptal edileceği iddiaları için de Akşener, "Onun mümkün olmadığını düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ister, içinden geçirir ama yapmaz. Pişman olduğuna kesinlikle inanıyorum ama iptal edemez. Erken seçim yapar, 15 Temmuz'da…" ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAYACAĞIM...

Yeniden Milletvekili adayı olmayacağını açıklayan Meral Akşener, "Şayet ben Cumhurbaşkanlığı'na aday olacaksam, 100 bin imzayla geleceğimi de söyledim. Ayrıca milletvekili adayı olmayacağım. Yasal bir engel yok ama vekillik için adaylık istemiyorum. Yani Cumhurbaşkanlığı olmazsa, kendimi meclise atayım diye bir hesabım yok."

HER HALÜKARDA OY VERECEKLER: YÜZDE 13

"Seçim barajıyla ilgili bir beklentimiz yok. Anketlerde görülüyor, öyle bir ihtiyacımız da yok" diyen İYİ Parti lideri Akşener, anketlerdeki son durumu şöyle özetledi: "Ben anketleri ciddiye alan ve imkanları ölçüsünde düzenli anket yaptıran bir siyasetçiyim. An itibarıyla 20'ye yakınız, öyle çıkıyor. İlginç olan şu; 13 puan seviyesinde sabit seçmenimiz oluşmuş, yani her şartta bize oy vereceğini söylüyor."

CUMHURBAŞKANLIĞI ANKETLERİ NE DİYOR?

"Cumhurbaşkanlığı seçimi meselesinde ise işler çok daha ilginç…" diyen Akşener "mesela" sorusuna cevap vermedi sadece "Çok ilginç işte… (Kahkaha atıyor ama söylemiyor) 16 yıllık hükümranlık ciddi sarsıntıda…" ifadelerini kullandı. 

ZARRAB DAVASI

ABD'deki Zarrab davasıyla ilgili de ilginç bir iddia ortaya atan Meral Akşener, "Zarrab davası, sayın Erdoğan'dan belli talepleri masaya getirecek gibi görünüyor. Bunlar arasında Kıbrıs, S-400 füze anlaşması, FETÖ'ye yönelik bir af gibi başlıklar olabilir. Türkiye'nin itibarı gidiyor asıl olarak. Oysa bu davaya konu her şey Türkiye'de halledilebilirdi."