BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.400,42
HABER /  GÜNCEL

AKPli Gökçek içkiyi destekleyecek

Ankara yine refaranduma mı gidiyor? Eğer refarandumdan "evet" çıkarsa Gökçek, Ankara'da içkiyi destekleyecek!

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Ankara'da içki yasağı tartışmaları büyüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, içkiyle ilgili referandum kararına tepki gösteren CHP'ye çıkıştı. Kararın altında CHP'lilerin de imzası olduğunu anımsatan Gökçek, Çankaya Belediye Başkanının destek veren konuşmasının zabıtlarını okudu, ardından "Fırça mı yediniz" diye sordu.

"FIRÇA MI YEDİNİZ?"

Ankara Belediye Meclisinin toplantısına içki referandumuyla ilgili tartışmalar damga vurdu. Kararın oy birliğiyle alındıktan sonra CHP'lilerin eleştirilerine anlam veremediğini söyleyen Gökçek önce Çankaya Belediye Başkanının destek içeren konuşmasının zabıtlarını okudu, ardından "Ben anlayamadım. Kararı beraber aldık ardından bir sürü eleştiri yaptılar. Bu kadar mantıksız, söylenenleri unutmak olamaz. Genel Merkezinizden fırça yemiş olabilirsiniz. Eğer bir oldu bittiye getirilme eleştiriniz varsa bu da benim değil sizin sorununuz" dedi.

EVET ÇIKARSA İÇKİYİ TEŞVİK EDERİM

Eğilim yoklamasının demokratik katılımcılık açısından önem taşıdığını söyleyen Gökçek, "Eğer oylamadan burası Sakarya gibi meyhane dolu olsun kararı çıkarsa hay hay öyle yaparım. Meyhane açılmasını teşvik ederim. Kamuoyundan niye korkuyorsunuz. Hayır uygulamam dersiniz olup biter. Konuyu saptırmayın. Ankara'ya içki yasağı getiriliyor deniyor. Benim hangi büfemde içki satışını engelledik. İçki yasağı diye bir şey yok. Referandumla Bahçeli halkının eğilimini öğreneceğiz. Halk daha fazla içkili mekan açılmasını isterse, bunu ben teşvik edeceğim'' dedi.

CHP'NİN GÜÇLÜ OLDUĞU BÖLGE

Gökçek içki referandumunun yapılacağı Bahçelievler sakinlerinin CHP'li olduğuna dikkat çekerek, "Yüzde 80 oy aldığınız yerden neden korkuyorsunuz. Kendi seçmeninizden mi korkuyorsunuz. Çoğaltın derlerse de çoğaltırız" diye sordu.

KOMİK DİYALOGLAR

CHP'li Meclis Üyesi İsa Hayırlı, Ankara'da yabancı konuklar geldiğinde şarap ikram edilecek yer olmadığından şikayet etti. Gökçek bunun üzerine, "Her gün meyhaneye gidebilirsiniz. Ben sizin için zabıtaya sorup şarap içilecek yerlerin listesini çıkaracağım. Alın listeyi gidin doyasıya için" dedi.

Gökçek'in bu sözleri üzerine CHP'li bir başka meclis üyesi, "Bizim sizin kadar içki içilen yerlerden haberimiz yok. En iyi şarap yerlerini siz biliyormuşsunuz" dedi. Gökçek'le üyeler arasında geçen bu konuşmalar gülümsemelere neden oldu.