BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.440,44
HABER /  GÜNCEL

AKP'li başkanın mahyası Urfa'yı karıştırdı!

Şanlıurfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in, adını mahyaya yazdırması büyük tepki çekti

Abone ol

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç Dergah Camii'nin minarelerinin arasına mahya olarak bilinen ışıklı yazı ile adını yazdırdı. Özlü söz ve hadislerin yazıldığı mahya yerine Güvenç’in adını görenler tepki gösterdi.

KENDİ ADINI YAZDIRDI!

Şanlıurfa Güncel'in haberine göre, eski vali yeni başkan Celalettin Güvenç çok tartışılacak bir projenin daha altına imza attı.

Güvenç, Balıklıgöl yanında bulunan Dergah Camii'nin minarelerine adını yazdırdı. Genellikle Ramazan ayında camilerin iki minaresi arasına konulan ışıklı yazı olarak bilinen mahyada özlü söz ve hadisler yazılıyordu.

Ancak eski vali yeni başkan Güvenç, mahyanın sonuna kendi adını yazdırdı. Dergah Camii minarelerinde yer alan yazıyı gören vatandaşlar ise belediye başkanının adının yazılmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

sanliurfa-belediye-baskani-celalettin-guvenc-mahyaya-kendi-ismini-yazdirdi_1165432_720_400.jpg

AK PARTİ'YLE HADİSLER DÖNDÜ

Bir Osmanlı geleneği olan mahya, Cumhuriyet döneminde siyasallaştı. İlk kez 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü döneminde “Varol İnönü” yazısı tarihe geçti. Edirne Selimiye Camii’ne ’Atatürk’ ve ’Varol İnönü’ mahyaları asıldı. AK Parti döneminde ise Mahyalar teknolojiyle gelişti ama hadis ve özlü sözlere geri döndü.