BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

AKP eriyor mu uçuyor mu? İki ankete bakın!

Aynı gün yayınlanan iki önemli araştırma kuruluşuna ait anket. Birinde AK Parti uçuşta, diğerinde ise çakılmış durumda. Peki hangisi gerçek?

Abone ol

İNTERNET HABER - Şubat ayında yapılan iki seçim anketi aynı gün yayınlandı. Anketlerden biri AK Parti'nin oylarını artırdığını savunurken, diğeri AKP'nin çakıldığı iddiasında.

Yayınlanan iki anket arasında oy oranları bakımından uçurum var. Ünlü araştırma şirketi KONDA'nın anketine göre AK Parti oylarını 17 Aralık'tan sonra daha da artırdı ve şubat ayında yüzde 49'u aştı.

Metropoll anketi ise tam tersini savunuyor. Bu şirketin araştırmasına göre ise Şubat ayında AK Parti rekor düzeydeki oy kaybı ile yüzde 36'ya indi.

CHP ARTTI MI AZALDI MI?

Aynı fark CHP oylarında da göze çarpıyor. KONDA anketine göre CHP oyları bir önceki aya göre eridi ve yüzde 6.7 oranında düşüş yaşandı.

Metropoll anketi ise aksini iddia ediyor. Anket verilerine göre CHP ilk kez AK Parti ile arasında olan oy farkını bu kadar az bir düzeye indirdi. CHP oylarında bir ay içinde yüzde 4'ün üzerinde bir artış görülde ve ilk kez iki parti arasındaki fark 9 puana indi.

İŞTE İKİ ŞİRKETİN ANKET VERİLERİ ARASINDAKİ FARK

KONDA ANKETİ METROPOLL ANKETİ

AK PARTİ : Yüzde 49.4
CHP : Yüzde 21.8
MHP : Yüzde 15.8
BDP : Yüzde 8.3

AK PARTİ : Yüzde 36.3
CHP : Yüzde 28
MHP : Yüzde 14.6
BDP : Yüzde 6.7


METROPOLL ANKETİ  (TIKLA GÖR)

KONDA ANKETİ  (TIKLA GÖR)