BIST 10.614
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.430,85
HABER /  POLİTİKA

Akla hayale gelmeyen analizler

Başbakan Erdoğan partisini işte böyle tanımlıyor. Erdoğan halkı aşağılayanlara milletin sandıkta tokat attığını savundu.

Abone ol Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu millet bir çuval kömüre, bir çuval una oyunu satmayacak kadar onurludur, gururludur, işte birilerinin görmediği budur" dedi.

Erdoğan, "Milletin zekasını, ferasetini, hakimiyetini kararını ve tercihini aşağılamaya tahkire kadar götürüyorlar işi. 'Göbeğini kaşıyanlar oy veriyor AK Parti'ye' diyorlar . 'Bu ülkenin zencileri oy veriyor' diyorlar. Ama millet bunları yutmuyor ve elinin tersiyle tokadı atıyor ve sandığa da gömüyor" diye konuştu.

Erdoğan, Asya Termal Otel'de düzenlenen AK Parti'nin 13. İstişare ve Değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, toplantının AK Parti, Türk milleti ve Türkiye için hayırlı ve bereketli sonuçlar getirmesini temenni ettiğini söyledi.

"AK Parti ailesi" olarak her fırsatta bir araya geldiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, "Durum değerlendirmesi ve öz eleştiri yapıyor, heyecanlarımızı tazeliyoruz. Konuşmaktan, diyalogdan, tartışmaktan, istişare etmekten asla kaçınmıyor, her fırsatta aynaya bakıp kendi muhasebemizi yapıyoruz. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz, istişare toplantılarıyla Türk siyasetinde katılımcılık noktasında numune gösterilecek bir uygulamanın içinde olduk" dedi.

Benim milletim yutmuyor

Erdoğan, "AK Parti'nin ne olduğunu, ne olmadığını, neler yaptığını milletimiz çok iyi biliyor. Kimse AK Parti'yi olduğundan farklı göstermeye çalışmasın. Bakıyorsunuz, akla hayale gelmedik analizlerle siyaseti bilmeyen anlamayan, halkın arasına karışmayanların yaptığı analizlerle Türkiye'yi mahkum etmek istiyorlar. Ondan sonra 'AK Parti'nin lideri nedense çok kızgın' diyorlar. Hayır, ben gerçekleri anlatıyorum, işinize gelmediği için böyle bir yaftalamayı yapıyorsunuz. Ve bunları benim milletim onlardan çok daha iyi biliyor. Bu analizleri, benim milletim yutmuyor ve yutmayacak da..." diye konuştu.

Başbakan ayrıca "AK Parti'yi bu yanlış analizlerle izah etmeye, AK Parti'nin milletten gördüğü teveccühü kendilerine göre farklı bir şekilde aydınlatmaya çalışıyorlar. Sanki ellerinde bir röntgen cihazı var, beyinlerimizin arkasını görmeye çalışıyor, bir de görüyorlarmış gibi kati yorumlar yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Milletin ferasetini aşağılıyorlar

"AK Parti neden bu kadar oy alıyormuş, neymiş kömür dağıtıyormuş, un dağıtıyormuş, yoksulu, yoksulluğu istismar ediyormuş, her kişiye bir tane Cumhuriyet altını veriyormuş, varoşları istismar ediyormuş', söyledikleri bu... " diyen Başbakan, "Bundan farklı bir şey duydunuz mu bunlardan? Milletin zekasını, ferasetini, hakimiyetini kararını ve tercihini aşağılamaya, tahkire kadar götürüyorlar işi. 'Göbeğini kaşıyanlar oy veriyor AK Parti'ye' diyorlar . 'Bu ülkenin zencileri oy veriyor' diyorlar. Ama millet bunları yutmuyor ve elinin tersiyle tokadı atıyor ve sandığa da gömüyor. Bu millet bir çuval kömüre, bir çuval una oyunu satmayacak kadar onurludur, gururludur, işte birilerinin görmediği budur" diye konuştu.

"İhtilafların, kamplaşmaların içinde olmadık"

"Yola çıkarken milletimize, hiçbir zaman ihtilafların, kamplaşmaların içinde yer almayacağız dedik.Etnik, dinsel ve bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik. İktidarımız sadece kendi bildiğini okuyan, başkalarının sesine kulak tıkayan bir iktidar değildir" diyen Başbakan, "Bu ülkeye aidiyet duyan, bu ülkenin bayrağını, yıldızını her karış toprağını aynı sevgi ile bağrına basan herkes bu hareketin içindedir.Irk, din, dil, sınıf ve mezhep ayrımı yapmadan bu ülkenin bütün bireylerini kucaklayabilen herkes bu kadronun tabii üyesidir" şeklinde konuştu.

Sessiz devrimler

"Irk, din, dil, sınıf mezhep ve meşrep ayrımı yapmadan, bu ülkenin bütün bireylerini vatandaşlık hukuku çerçevesinde kucaklayabilen herkes, bu kadronun tabii üyesidir. Türkiye'nin kalkınmasından, demokratikleşmesinden, özgürleşmesinden heyecan duyan herkes, ülkesine adanmış bu kervana dahildir. Türkiye demokratik alanda sessiz devrimler gerçekleştirdiyse, bu AK Partinin başarısıdır" diyen Başbakan, "Türkiye ekonomik alanda tarihi göstergelere ulaştıysa, dış politikada tarihinin en aktif en saygın, en güvenilir konumuna ulaştıysa, Türkiye hukuk devleti standartlarını yükselttiyse, sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirmeye başladıysa, devlet millet kaynaşmasını sağladıysa, güven ve istikrar zemininde büyüyor, kalkınıyor AB ile katılım müzakerelerini yürütüyorsa, bu AK Parti'nin başarısıdır" dedi.

"Ezber bozan bir parti"

Erdoğan, "statükoculuğun kitaplarında bulunmadığını" ifade ederek, "Hukuksuzluk, bizim lügatımızda yer bulamaz, yolsuzluk bizim aramızda yer bulamaz, yasakçı anlayışlar bizim anlayışımızda yer bulamaz. AK Parti'yi kimse ama hiç kimse yanlış yerde konumlandırmasın, hiç kimse AK Parti'ye farklı bir elbise biçmeye kalkışmasın, hiç kimse AK Parti ve onun mensuplarını başkalarına benzetmeye, başka örneklerle tanımlamaya gayret etmesin" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Hiç kimse zihnindeki o dar kalıplarla AK Parti'ye kendine göre sınırlar çizmeye yeltenmesin, AK Parti'nin yolu demokrasi yoludur. Hukuk yoludur çağdaşlık değişim, adalet, kalkınma yoludur milletin yoludur. Ak Parti'nin dili milletin dili, hissiyatı milletin hissiyatı, AK Parti'nin yolu bizatihi milletin yolu, AK Parti Türk siyasi tarihinde ezber bozan, yeni yaklaşımlar getiren bir partidir. Kıbrıs sorununda ezberleri AK Parti bozmuştur. AB sürecinde ezberleri AK Parti bozmuştur" şeklinde konuştu.