BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.493,32
HABER /  GÜNCEL

Akit yazarı Dilipak'tan olay yazı 'niye yakınını atıyorsun' deyince...

AKİT Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, AK Parti'nin yerel seçimlerde aday göstereceği bazı isimlere şimdiden şerh koydu ve olay olacak bir iddiada bulundu.

Abone ol

AK Parti'nin Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde aday göstereceği bazı eski isimlerin kazanma şansı olmadığını savunan Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kimse ‘bu benim yakınım, buyum, şuyum’ diye bize aday teklifi ile gelmesin." sözlerini hatırlatıp, AK Partili yerel yöneticilerle yaşadığı diyaloğu köşesine taşıdı. Bu tip yerel yöneticilerin AK Parti'ye zarar verdiğini belirten Dilipak, "Belediyedeki adama  'Niye yakınını atıyorsun' diyorsun, 'Reis de yapıyor' diyor" ifadelerine yer verdi. 

ÇOĞUNUN HALK NEZDİNDE İTİBARI YOK... "Siyaset adamı, bir şey yaparken, yaptığı iş ve söylediği sözün toplum tarafından nasıl anlaşıldığına da dikkat etmek zorundadır" diyen Dilipak, “Adaylar belirlenirken” başlıklı yazısında şu satırlara yer verdi: "Birtakım eski politikacıların, listelerde yer alacakları söyleniyor. Söyleyeyim; onların çoğunun halk nezdinde bir itibarı yok. O açıdan evdeki hesap çarşıya uymayacak gibi. Eski defterler ve yakın aile çevresinin defterleri ortaya döküldüğünde o kişilerin fazla bir itibarları kalmayabilir.."

ERDOĞAN NE DEDİ?... “Müteahhit başkan olmayacak” denildiğini hatırlatan Dilipak, "Göreceğiz" dedi ve şöyle devam etti: "Erdoğan, “Kimse ‘bu benim yakınım, buyum, şuyum’ diye bize aday teklifi ile gelmesin. FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine bulaşmamış olması, milletimizin değerleri ile çatışmaması, birikimi ve projeleri ile hizmet etmeye uygunluk arz etmesi şartıyla AK Parti’nin kapıları herkese açık”, “Akraba aday olmayacak” diyor, bakalım.."

"REİS DE ÖYLE YAPIYOR..." "Ama öte yandan belediyedeki adama “niye yakınını atıyorsun” diyorsun, “Reis de yapıyor” diyor. “Niye ihaleyi birtakım kişi ve kuruluşlara yönlendiriyorsun” diyorsun “Reis de öyle yapıyor” diyor. O zaman buna da bir çare düşünmek gerek. Bunlar Reisin itibarına zarar veriyorlar. Hem de muhalefetten daha fazla!"