BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

NASA'dan Elon Musk'a kötü haber

Elon Musk’ın yayında esrar içmesinin ardından Tesla’nın hisseleri bir günde %6 oranında değer kaybetmişti. NASA ile anlaşması olan SpaceX için Elon Musk'a bir kötü haber daha geldi.

Abone ol

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu ile anlaşma yapan SpaceX ve Boeing’e, şirketlerin yakından takip edileceğini bildirmişti. Ancak Elon Musk bir programda esrar içmesinden kaynaklı böyle bir güvenlik soruşturmasına gireceğini tahmin etmemişti. NASA’nın güvenlik soruşturmasının, Musk’ın davranışları ile ilgili olmadığını söylese de, şirket sözcüsü soruşturmada, “Bizimle çalışan şirketlerin uyuşturucu olmayan bir ortama bağlı kalmak da dahil olmak üzere NASA’nın birçok işyeri güvenliği gereksinimi konusunda dikkat etmesi gerekiyor.” dedi. 

NASA yöneticilerinden Jim Bridenstine’da “Kültür ve liderlik zirvede başlıyor!” demişti. Her iki ifade de, Musk’a bir gönderme içerse de, soruşturma Boeing şirketini de etkileyecek gibi gözüküyor.

NASA’nın bu soruşturmayı başlatmasının altında, Elon Musk’ın esrar içme olayına tepkisiz kalmamak için yaptığı düşünülüyor. 

ABD Hava Kuvvetleri'nin yakın takibinde
NASA ile birlikte, ABD Hava Kuvvetleri de “Devlet tarafından güvenlik izni olan birinin yabancı otlar da dahil olmak üzere yasa dışı uyuşturucuları kullanması yasaktır!” diyerek Elon Musk’ın davranışlarının yakından incelendiğini bildirdi.