BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.394,01
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Akıllı deodarant olur mu demeyin! Artık var

“Internet of Things” derken kimse akıllı koltukaltı deodorantını düşünmemişti, ona eminiz ama ClickStick devamlı sizi düşünüyor.

Abone ol

Kişisel hijyen kontrolü için de teknolojiye bu kadar bağımlı olmak ne kadar gerekli bilemiyoruz ama isteyenler için en azından tercih fırsatı olduğunu bilmek güzel.

"ClickStick” isimli bu koltukaltı deodorant cihazına ne kadar akıllı denilebilir bilemiyoruz ama sizi gün boyu temiz tutma işini ciddiye aldığı kesin.

Gilad Arwatz isimli bir girişimcinin fikri olan ClickStick, sizi gün boyunca akıllı telefonunuzdaki bir uygulama ise takip ediyor. Eğer çok aktif bir gün geçiriyorsanız, spor yapıyorsanız veya işten işe koşturuyorsanız bunu biliyor. Bu bilgiye dayanarak size ne zaman deodorantı kullanmanız gerektiğini, ne zaman doldurmanız gerektiğini söylüyor. Ayrıca tekrar doldurma özelliği ile plastik tüketimini azaltıyor ve böylece çevreye de saygılı.

Deodorant kullanım zamanınız geldiğinde, akıllı ClickStick LED ışığı ile sizi uyarıyor. Cihazın üzerindeki buton ile size ne kadar jel deodorant gerekliyse, o kadarını veriyor ve kapağı kapalıyken yanlışlıkla jel dökmüyor. Ayrıca doldurulabilir olduğu için piyasadaki farklı jel hijyen ürünlerini de cihazla kullanmak mümkün.

Şu anda seri üretime destek olarak açılmış Kickstarter bağış kampanyasından farklı renklerde veya özel krom versiyonundan bir tane önsipariş edebilirsiniz. Renkli ClickStick versiyonları 20 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Akıllı deodorant’ın tanıtıldığı o videoyu izlemek için tıklayın.