BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Akıllı bileklikleri sollayan icat D-Shirt!

Spor teknolojisinde çığır açacak teknolojik yenilik D-Shirt özellikleri ile büyük kolaylıklar sağlıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Spor teknolojisinde geliştirilen akıllı bilekliktler vb. tüm herşeyi unutun! Yeni geliştirilen akıllı tişört teknolojisi spor hastaları için biçilmiş kaftan... 

Pek çok spor fanatiği insan için olması gereken ve merakla beklenen teknolojik tişört sonunda hayata geçti. Spor saatleri veya akıllı bileklikleri olmadan evden ayrılmayan spor fanatikleri için inanılmaz bir buluş olarak gösterilen akıllı tişört elektronik takip cihazı ve dijital sağlık göstergeleri ile mucize bir buluş olarak görülüyor. 

1.20140227145837.jpg


D-Shirt adı verilen teknolojik tişört özel bir fabrikasyon kumaşı üzerine yerleştirilmiş sensörler ile GPS konumu, kalp atış seviyesi, rota, hız ve irtifa gibi verileri ölçebiliyor. Hafif ve yıkanabilir kumaştan üretilen D-Shirt akıllı telefonunuza bluetooth bağlantısı ile veri gönderebilme özelliğine sahip.

2.20140227150309.jpg  3.20140227150313.jpg

Bu teknoloji koşu sırasında performans çizelgenizi görebilmeye ve çalışmalarınız arasındaki ilerleme katedip edemediğiniz öğrenebilme özelliği sunuyor.Maraton koşucuları için cazip olabilecek bu özellik ayrıca bir arkadaşınızın yada kişisel antrenörünüzün mesafe tanımaksınız verilerinize ulaşabilme ve değerlendirme yapabilme imkanı sağlıyor.

4.20140227150546.jpg

Ürün geliştiren firmanın açıklamasına göre teknolojik tişört D-Shirt, koşucuların kendilerini fazla zorladığında veya kalp krizi gibi yaşanabilecek vakkaları önlemek için kişiye özel bir uyarı verdiğinide belirtiyor. Üretici firmanın CEO'su Stanislas Vandier'e göre spor teknolojisinde en uç noktada bir ürün tasarladıklarını belirtirken insanların alışkanlılarına göre teknolojik yenilikler yaptıklarını ve D-Shirt'ün yıkanıp ütülenme özelliği ile kullanıcılarına büyük bir kolaylık sunduklarını belirtti.

İşte akıllı tişört D-Shirt'ün tanıtım videosu: