BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  DÜNYA

Akıllara durgunluk veren gerçek iki yıl sonra ortaya çıktı

Aydın’da çok sevdiği köpeğini ölünce şehitliğe gömen mezarlık görevlisi, durum ortaya çıkınca işinden oldu. <br/>Aydın Belediyesi Mezarlık b...

Abone ol

Aydın’da çok sevdiği köpeğini ölünce şehitliğe gömen mezarlık görevlisi, durum ortaya çıkınca işinden oldu.
Aydın Belediyesi Mezarlık biriminde görevli olarak 9 yıldır Kemer Mezarlığı’nda çalışan Cavit Ö’nün uzun yıllardır baktığı Belçika cinsi kurt köpeği iki yıl önce öldü. Köpeğinin ölmesine üzülen Cavit Ö., çok sevdiği köpeğini Kemer Mezarlığı şehitlik bölümünün boş bir köşesine beraber çalıştığı arkadaşlarıyla birlikte çukur açıp gömdü. Olayın üzerinden iki yıl geçtikten sonra bir şikayet üzerine soruşturma başlatan Aydın Belediyesi, konuyla ilgili mezarlıkta çalışan 12 işçiyi dinleyip, en son iddialarla ilgili Cavit Ö. ile görüştü. İddiaları kabul ettiği öğrenilen Cavit Ö.’nün, olayın gaflet anında cereyan ettiğini söylediği ileri sürüldü. Mezarlıkta çalışan diğer işçilerin köpeğin gömüldüğü yeri göstermesi üzerine video ve fotoğraf çekimi yapılarak, açılan çukurda köpeğin kemikleri bulundu. Bunun üzerine işten çıkarılan Cavit Ö., iddiaları yalanlayarak, konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirtti.
Cavit Ö’nün babası Hüseyin Ö. ise olayı doğrulayarak, “Oğlum uzun yıllardır mezarlıkta çalışıyordu. Hatta son dönemde Kemer Mezarlığı’nda şef rolünde çalışıyordu. Oğlum Belçika cinsi kurt köpeğini çok severdi, hatta komşularımızın bile eğlence kaynağıydı oğlumun köpeği. İki yıl önce öldü, oğlum da mezarlıkta şehitlik diye ayrılan bölümün boş bir köşesine gaflet anında köpeğini arkadaşlarının yardımıyla gömmüş. Köpeğin gömülmesinin üzerinden iki yıl geçtikten sonra oğlumun şefliğe gelmesini kıskanan bir arkadaşı şikayet etmiş. Böyle bir olayın başımıza gelmesini hiç istemezdik ama gafletle böyle bir olay yaşandı” dedi.
Yaşanan olayı doğrulayan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, “Biz gelen şikayeti değerlendirdik. Birimlerimiz olayın doğruluğunu inceledi ve gereğini yaptık. Maalesef böyle üzücü bir olay yaşandı” şeklinde konuştu.
Kemer Mezarlığı Şehitlik bölümündeki çukurdan çıkarılan Cavit Ö’nün köpeğinin kemiklerinin daha sonra başka bir yere gömüldüğü öğrenildi.