BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.426,20
HABER /  GÜNCEL

Akil polisler oluşturuluyor

Akil İnsanlar'dan sonra akil polisler heyeti de kurulacak. İşte akil polislerin görevleri...

Abone ol

Emniyet, Doğu ve Güneydoğu'da görevli terör polislerinden 250'si kadın 350'sini çözüm süreci için eğitti. Polisler ailelere işleyen süreci anlatıp, çocukların eve dönüşleri için destek oluyor.

Sabah'ın haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) çözüm sürecinde önemli bir çalışmaya start verdi. 2012'de terör örgütlerine üye 1200 genci aileleriyle kurduğu temas sonucu evlerine döndüren, polis bu kez kolları çözüm süreci için sıvadı. Önemli kısmı Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde bulunan terörle mücadele şube müdürlüklerinde görevli 250'si kadın 350 polis çözüm sürecinde ikna için eğitildi. Önemli kısmı Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde ama 81 ilin tamamında bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerinde çalışan 4-5 polis görevlendirildi. Ekiplerden 3-4 tanesi ise kadın memurlardan oluşturuldu. Halden anlamada daha duyarlı olduğu için kadın polislere bu misyon özellikle verildi. Seçilen bu polislere uzman kişilerce davranış bilimi, iletişim, beden dili, hitabet, sosyoloji, psikoloji, eğitimi verildi. Bunların yanı sıra polislerin görev yaptığı bölgedeki halkın örf ve adeti, hassasiyetler, ziyarete nasıl ve ne ile gidileceği, ikram kültürü, oturma kalkma gibi bölgeye has özellikler anlatıldı.

'ARTIK BARIŞ GELİYOR'
Gitmeden önce aile aranıp randevu alınıyor. Hediyelerle ailenin kapısı çalınıyor. Polisler gittikleri evlerde terörün bitmesi için yolun açıldığını, Türkiye'nin barış sürecine girdiğini anlatıyor. Polisler, ailelere "Çocuğunuz eğer teslim olursa tutuklanmayacak serbest kalacak sizde barışa katkıda bulunun" deniliyor. Emniyet özellikle çocuğu dağda olan ve eyleme karışmadığı değerlendirilen 600 aileyi belirlemişti. Son 1 ayda yapılan yoğun çalışmalarla rakam 1000'i buldu. Polislerin aradğı 1000 aile de randevu verip görüşmeyi kabul eatti. Aileler ise süreçten umutlu olduklarını çocuklarının dönmeleri için çaba göstereceklerini söyledi. Son 2 ayda 50'ye yakın örgüt üyesi ailelerin çabasıyla dağdan indi.