BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,01
ALTIN 2.318,81
HABER /  DÜNYA

İSTANBUL’DA KÖPEKLERE İŞKENCE VE TECAVÜZ

Hayvan Hakları Federasyonu HAYTAP, Silivri’de toplu köpek katliamını ortaya çıkardı. Ormanlık alanda katliamdan kurtulan köpekleri bulan hay...

Abone ol

Hayvan Hakları Federasyonu HAYTAP, Silivri’de toplu köpek katliamını ortaya çıkardı. Ormanlık alanda katliamdan kurtulan köpekleri bulan hayvan hakları savunucuları, gördükleri manzara karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. İşkenceye ve tecavüze maruz kaldıkları iddia edilen köpeklerin ağzından kanlar aktığı görüldü.
Silivri’nin Çeltik köyü yakınlarında Ormanlık bir alana bırakılan yaklaşık 30 kadar köpeğin tecavüz, açlık, işkence ve kötü muameleyle karşı karşıya kaldığını şeklindeki ihbarı üzerine harekete geçen HAYTAP üyeleri, bir rezaleti ortaya çıkardı. Çeltik köyü yakınlarında ormanlık bir alana kısırlaştırıldıktan sonra bırakılan köpekler, iddialara göre kimliği belirsiz kişilerce tecavüz edilerek öldürüldü. Yaklaşık 30 kadar köpekten geriye 12 tanesi sağ kaldı. Toplu katliamdan geriye katledildikten sonra yakılmış olan köpeklerin kemikleri, tüyleri, ölmüş köpek cesetleri, erkek iç çamaşırları, alkol şişeleri, plastik kelepçe ve işkence sırasında kullanıldığı iddia edilen demir boyunluklar kaldı.
İhbarın üzerine bölgeye giden HAYTAP üyelerinden Gülden Fıstık ve arkadaşları karşılaştıkları manzara karşısında şoke oldu. Gözyaşları içerisinde sağ kalan 12 köpeğin ilk müdahalesini yaparak beslemelerini sağlayan Fıstık, durumu İBB Veteriner Hekimliğine bildirdi. Kulaklarında küpe bulunan köpeklerin hangi belediye tarafından bırakıldığı ise bilinmiyor. İBB Veteriner Hekimliği tarafından gönderilen ekip bölgede bulunan ve hastalıkla mücadele eden 12 köpeği tedavileri yapılmak üzere toplayarak götürdü.
HAYTAP Silivri Sorumlusu Şükran Sunç ise yaşanan rezaletin ve hayvanlara yönelik gerçekleştirilen kötü muamelenin insanlık dışı ve aynı zamanda da suç olduğuna vurgu yaptı. Sunç, konuyla alakalı Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat edeceklerini duyurdu.