BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Akil insanlardan şehit ailesi ve cemevi ziyareti

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Elazığ'da şehit ailelerini ziyaret etti, kanaat önderleriyle görüştü.

Abone ol

Heyet başkanı Can Paker ile Sibel Eraslan, Ayhan Ogan, Abdurrahman Kurt, Mahmut Arslan, Zübeyde Teker ve Mehmet Uçum, 2008'de Irak'ın kuzeyine düzenlenen harekatta şehit olan Piyade Binbaşı Zafer Kılıç'ın ailesini ziyaret etti.

Heyet üyeleri, şehidin babası Ahmet, annesi Şehriban Kılıç ile kız kardeşi Zülfiye Yerlikaya ile görüştü.

Zülfiye Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, kendi acılarının ancak şehit aileleri tarafından anlaşılabileceğini söyledi. Bu süreçte taviz verilmesini istemediklerini dile getiren Yerlikaya, "İnşallah yanılırım korkularımdan'' dedi.

Bunun üzerine Heyet Başkanı Can Paker ise ''Korkmayın, bu ülke bölünmeyecek. Ben sana garanti veriyorum. Bölünme yok. Bölünme olduğu zaman gel benim yakama yapış" ifadesini kullandı.

Paker, Eraslan, Ogan, Kurt, Arslan, Teker ve Uçum, daha sonra 2003 yılında şehit olan Fikret Çete'nin baba evine ziyarette bulundu. Şehidin babası Mehmet Çete ile görüşen heyet üyeleri, süreç hakkında bilgiler verdi.

ÇÖZÜM SÜRECİ SİYASET ÜSTÜ

Baba Çete, evlat acısını kimsenin yaşamasını istemediklerini belirterek, "Bu iş siyaset üstü olmalı. Siyaseti karıştırırsak bu iş olmaz. Sen öyle dersin ben öyle derim, herkes partisine göre konuşsa olmaz. Biz diyoruz ki, artın anneler ağlamasın, bütün mesele bu" diye konuştu.

Sibel Eraslan, şehit aileleri ziyaretlerinde gözyaşlarına hakim olamadı.

CEMEVİNE ZİYARET

Elazığ Cemevi'ni de ziyaret eden heyet üyeleri, vatandaşları dinledi.

Burada konuşan heyet üyesi Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, Türkiye'nin 30 yıllık ismi konulmamış savaştan, ölmekten ve öldürülmekten iyice yorulduğunu vurguladı.

Bu süreçte çok ciddi kayıpların yaşandığını dile getiren Doğan, ''Sayın Başbakanın, 300 milyar dolar paranın bugüne kadar silaha, bombaya harcandığını ifade ettiğini göz önünde bulundurursak, bu kadar maddi, manevi kayıp, yıkılan yuva, yakılan yürek, anne yüreği, baba yüreği, evlat yüreği, bunlar artık sona ermeli. Onun için artık silahlar susmalı, bundan sonra artık barış konuşulmalı" dedi.

KANAAT ÖNDERLERİYLE GÖRÜŞTÜLER

Heyet üyeleri Ayhan Ogan ve Mehmet Uçum, kanaat önderleri Hayrettin Koç, Muhammet Gürgüze ve Halit Polat ile görüştü, çözüm sürecini anlattı.

Gürgüze, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın süreçte niyetinin halis olduğunu, bu nedenle sorunu çözmenin ona nasip olacağına inandıklarını söyledi.

Bingöl'den Gürgüze'yi ziyarete geldiğini belirten İsmail Ulaş isimli vatandaş da barışın iyilik anlamına geldiğini, bütün siyasilerin iyiliğe destek olmaları gerektiğini vurguladı. Ulaş, Bingöl'de namaz kılmak için camilere gittiğini ifade ederek, "Bir yanımda polis namaz kılıyor, bir yanımda BDP'li namaz kılıyor. Bu iki kardeş aynı kıbleye dönüyor. Kardeşler arasındaki akan kan durmalıdır'' diye konuştu.

Halit Polat ise ''Barış memleketimize selamet getirecektir. Bizler de bunun için elimizden gelen katkıyı veririz'' dedi.

Bu arada, heyet üyeleri Sibel Eraslan ve Abdurrahman Kurt, Zafran Hacı Tayyar Erkek Öğrenci Yurdu ve Semerkand Vakfı Elazığ Şubesi'ni ziyaret etti, kanaat önderi Celal Erdoğan'la evinde görüştü.