BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Akil İnsanlar, STK temsilcileri ile bir araya geldi

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, Iğdır’da sivil toplum örgütleri (STK) temsilcileri ile bir araya geldi. <br/>Iğdır Ticaret ...

Abone ol

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, Iğdır’da sivil toplum örgütleri (STK) temsilcileri ile bir araya geldi.
Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda vatandaşların süreç ile ilgili görüşlerini dinleyen heyet, soruları da cevapladı. Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, Türkiye’deki esas halkların hep bastırıldığını ve yapay zümre devletin imkanlarıyla beslendiğini savundu. Bu topluma artık asker ve bürokratların yönettiği ülkenin dar geldiğini söyleyen Peker, “Bu hakimiyetin olduğu devlet gücünü kaybetti ve seçilmişler güç kazandı. Bu barışın başlamasının sebebi de budur. Kimle barışıyoruz sorusunun cevabı, askerlerin ve bürokratların çıkardığı devlet. Yeni bir devlete geçtiği için bu yeni devlet halklarıyla barışıyor. Sadece Kürtlerle değil, Alevisi, başörtülüsü, herkesle. Biz burada topladığımız bilgileri hükümete de, muhalefete de vereceğiz. ‘Asıl amacınız nedir’ sorusu hoş olmayan bir ithamdır” dedi.
Heyetin gittiği yerde bir şey öğretmeye gelmediğini, tam tersi gittikleri her yerdeki halktan bir şeyler öğrendiklerini ifade eden heyet üyesi Sibel Erarslan ise, “Doğu Anadolu diye genel bir şey var sanıyorduk, ancak gittiğimiz her ilde, köyde ayrı bir şey dinliyoruz. Şehitler mukaddes insanlardır, başımızın üstündedir yerleri elbette. Ama biz çocuklarımızın düğünlerini görelim artık. Geleceğimizi kaybetmeyelim. Biz ilk defa katılımcı demokrasiyi bu çözüm süreci içerisinde deneyimliyoruz ve gelecekte de bize yol açacak. Büyük Türkiye ideali önemli. Evet büyük Ortadoğu projesinden söz ediliyor ama Türkiye eski Türkiye değil. Etkin olmayan, sürekli başka ülkelerin piyonu olarak oynayan bir ülke değiliz artık. Bu halkların barış içerisinde demokrasi üretebilmeleri ne kadar değerliyse, Türkiye’nin de bu ateşe atılmadan barış üretmesi önemlidir” diye konuştu.
Abdurrahman Kurt ise, “Bu çalışmalar bir yerel meclis. Ne olur sizin şehrinizi bu yerel meclis yönetse diyoruz. Ama bu yerel mecliste sırtınızı yönetime yaslayıp rahatlamak değil, her zaman eşitliğin yanında olması gerekiyor” dedi.
Ayhan Ogan da, “Ben ne istiyorum, Kürt kardeşim de benimle aynı haklara sahip olsun istiyorum. Akil insanları protesto ediyorlar, beddua ediyorlar. O insanlara ne kadar beddua ediliyor bunu bilmiyorlar” şeklinde konuştu.
(İHA)