BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Akil adamlar CHP'nin projesiymiş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''akil adamlar" projesini ilk defa kendilerinin öne sürdüğünü iddia etti.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''akil adamlar''la ilgili öneriyi 2011'de kendilerinin yaptığını anımsatarak, ''Eğer bizim projemiz, parlamentoya sunduğumuz projeyi AKP ciddiye alacaksa hodri meydan biz hazırız'' dedi.

Tekin, TCDD Sanat Galerisi'nde, eski CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in Bursa'nın demiryolu ağına bağlanması için 1997'den bu yana sürdürdüğü çalışmaların fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi.

CUMHURİYETİN İLK YILLARINDA DEMİRYOLLARI CİDDİYE ALINDI 

Demirel'den bilgi alan ve verdiği mücadeleden dolayı tebrik eden Tekin, trafik kazalarına dikkati çekerek, ''Her bayramda 300-400 insanımız hayatını kaybediyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında bile demiryollarında önemli adımlar atıldı. Daha sonra gelen iktidarlar devam ettirmediği gibi zaman zaman sekteye uğratılmıştır. Gelişen dünya koşulları Türkiye'yi sıcak paraya teslim etmiştir. Dünyada en fazla tır, otobüs olan ülkeyiz. Umut ediyorum ki iktidar kısmen de olsa bunun farkına vardı, önemli adımlar atılacaktır'' diye konuştu.

AVRUPA'DA NERDEYSE KÖYLERE KADAR METRO GİDİYOR 

Tekin, metro yapımına da önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, Avrupa'da neredeyse köylere kadar metro gittiğini savundu.

Akil adamlar komisyonunu ve bunun üzerine yapılan tartışmalarla ilgili bir soru üzerine Tekin, şunları söyledi:

AKİL ADAMLAR PROJESİNİ İLK BİZ GÜNDEME GETİRDİK 

''O yazarlara, çizerlere şöyle bir çağrıda bulunuyorum, vicdanlarına danışarak, kendilerini sorgulasınlar. Akil adamlar projesi ne zaman gündeme geldi? 2011'de. O gazeteciler, köşe yazarları 'nedir bu CHP'nin akil adamlar projesi?' Hiç konuşan tartışan oldu mu? İlla Başbakan mı söyleyecek? Eğer bizim projemiz, parlamentoya sunduğumuz projeyi AKP ciddiye alacaksa hodri meydan biz hazırız. Bizim söylemimizle, AKP'nin söylemi çok farklı. CHP gibi Türkiye'yi kuran bir siyasi partide hukuk dışı bir eylem teklif edilebilir mi? Bu AKP'ye yakışır.

BAŞBAKAN HUKUKU TANIMAM DİYOR

Sayın Başbakan ne diyor? 'Ben parlamentoyu tanımam, hukuku tanımam'. Biz de 'hukuk ve parlamento' diyoruz. Aradaki fark bu. Şimdi bunlar tartışılmıyor, sadece akil adamlar. AKP akil adam da aramıyor. Sayın Başbakan tarif etti, 'kimin akil adam olup olmadığını biz biliyoruz' dedi. Biliyorsa sayın Başbakan'a soracaksınız.''