BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  GÜNCEL

Akdoğan'dan Demirtaş'a sert sözler

Yalçın Akdoğan'ın HDP ve Demirtaş'a dönük suçlamaları devam ediyor: Sen nasıl demokrasiden bahsedebilirsin ya?

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "Sen nasıl demokrasiden bahsedebilirsin ya? Bu örgüt silahı bıraksın o zaman göreyim ben seni, etin ne budun ne, ne kadar oy alıyorsun?" ifadesini kullandı.

Akdoğan, Polatlı'da AK Parti Ankara milletvekili adaylarının tanıtım toplantısındaki konuşmasında, kendisinin bakan değilken Gökpınar Barajı'nı yatırım programına aldırdığını, büyük mücadeleler ettiğini belirterek, Haziran'da yapım ihalesinin gerçekleşeceği bilgisini verdi.

"AK belediyeciliğin", yeni Türkiye'nin inşasının önemli bir parçası olduğunu dile getiren Akdoğan, Polatlı'ya gereken yardımların yapılacağını söyledi.

Yalçın Akdoğan, Turgut Özal'dan sonra ülkenin "fetret dönemi" yaşadığını kaydederek, on yıl boyunca herkesin her şeyini kaybettiğini, 28 Şubat'ta hak ve özgürlüklerin milletin elinden alındığını ve Türkiye'nin uçurumun kenarına getirildiğini ifade etti.

Bu yüzden milletin yönetime el koyup, AK Parti'yi iktidara getirdiğini vurgulayan Akdoğan, Türkiye'nin AK Parti iktidarı sayesinde koşmaya başladığını ve şimdi ise uçuşa geçeceğini belirtti. Akdoğan, bundan birilerinin rahatsız olduğuna işaret ederek, "Suriye'deki zalime 'zalim' diyor, İsrail'deki katile 'katil' diyor, darbeciye 'darbeci' diyor. Çok rahatsız oluyorlar, kukla bir ülke değil Türkiye evet, biz fazla oluyoruz ve fazla olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"HDP'NİN BARAJI GEÇMESİ BİR PROJEDİR"

Şimdi, PKK'nın partisinin peşine takınıldığını belirten Akdoğan, "HDP'nin seçime parti olarak sokulması, barajı geçmesi için uğraşılması bir projedir. Eski Türkiye'ye dönmek isteyenlerin projesidir. Türk askerini kaçıran terör örgütünün uzantısı, Türkiye partisi olabilir mi? Eşcinsel adaylar çıkarıp, eşcinsel evliliği savunan bir parti, Türkiye partisi olabilir mi? 'Ermeni soykırımı vardı, yetmedi şimdi Pontus soykırımı vardır' diyen bir parti Türkiye partisi olabilir mi?" değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, Kandil'den talimat alan, millete değil Kandil'e hesap veren bir partiden Türkiye partisi olamayacağını belirtti.

"SEN NASIL DEMOKRASİDEN BAHSEDEBİLİRSİN YA?"

Doğu ve Güneydoğu'da insanlara tehdit mektuplarının gönderildiğini belirten Akdoğan, "Sen nasıl demokrasiden bahsedebilirsin ya? Bu örgüt silahı bıraksın o zaman göreyim ben seni, etin ne budun ne, ne kadar oy alıyorsun?" dedi.

Akdoğan, Kürt meselesinde yaşanan gelişmeleri hep AK Parti'nin yaptığını, hizmet edenin Hükumet, tehdit edenin ise örgüt olduğunu vurguladı.

Bölücü örgüt ile paralel örgütün kol kola girdiğini ve bunların "Eski Türkiye'ye geri döneceğiz" dediklerini aktaran Yalçın Akdoğan, kazanmak gibi bir dertlerinin olmadığına sadece AK Parti'yi devirmek istediklerine işaret etti.

"YÜZYILIN PALAVRASI"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı, "Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi"ne ilişkin, "Yüzyılın palavrası bu. Açıkladığımız Türkiye vizyonunu 30 yıl sonra yapacaklarmış. Arkadaş senin söylediğin megakentleri, biz iki seçim önce söyledik, yaptık, yapıyoruz. Sen hiç bunları görmüyor musun? Hızlı trene binmiyor musun? Açtığımız havalimanlarına gitmiyor musun? Megakentleri görmüyor musun? Marmaray'a binmiyor musun? Bunlar üfürükçü, sadece üfürüyor" ifadelerini kullandı.