BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Akdoğan'dan CHP'ye rejim eleştirisi!

AK Parti Milletvekili Yalçın Akdoğan, yeni anayasa değişikliği teklifiyle ilgili CHP'nin eleştirilerine partisi adına cevap verdi. Akdoğan, düzenlemenin meşru düzende yapıldığını söyledi, ihanet suçlamalarına karşı çıktı.

Abone ol

AK Parti Milletvekili Yalçın Akdoğan, yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili muhalefetin gündeme getirdiği rejim değişikliği iddialarına karşı çıktı. Yeni anayasa teklifinin rejim değişikliği getirmediğini söyleyen Akdoğan, bunu hainlikle suçlayanlar 100 yıl daha iktidara gelemeyeceklerini iddia etti.

Yalçın Akdoğan, TBMM Genel Kurulu'ndaki yeni anayasa görüşmelerinde dün partisi adına söz aldı. Türkiye'nin demokrasi tarihinde parlamenter sistemden kaynaklanan pek çok sorunun yaşandığını dile getiren Akdoğan, bu krizlerin 14 yıldır AK Parti sayesinde kısmen giderildiğini belirterek, bu denklemden AK Parti'nin çıkarılması halinde yine bazı sorunların yaşanabileceğini kaydetti.

"GÜÇLÜ LİDER DARBELERİ PÜSKÜRTEN LİDERDİR"

Muhalefetin yeni anayasa teklifiyle ilgili gündeme getirdiği rejim değişikliği eleştirilerine de karşı çıkan Akdoğan, teklifi bu şekilde eleştirmenin de doğru olmadığını söyledi. İşte Akdoğan'ın o sözleri:

"Ortada bir sorun var ve bir ihtiyaç var. Parlamenter sistemin işleyişinden kaynaklanan bir mesele var ve bu konuda icraya kuvvet, sürat ve etkinlik kazandırmak için bu konu hep gündeme getirilir. Kuvvetler ayrılığı önemlidir ama yürütmenin tek elde toplanması, dağılmaması da ayrıca önemli bir değerdir.

"ERDOĞAN GÜCÜNÜ SANDIKTAN ALIR"

Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinde bazı atıflar yapılıyor. Tayyip Erdoğan meşruiyeti önemser, halkın iradesine dayanır, hukuka uygun davranır. Ama Erdoğan, siyasi gücünü kanun yaparak elde etmez, halkın sevgisinden, sandıktan alır. Siz kanun çıkartarak hiçbir siyasetçiyi lider yapamazsınız, onu güçlü bir lidere dönüştüremezsiniz. Bu kanun çıkartmakla, anayasa değiştirmekle olmaz. Tayyip Erdoğan'ın hiçbir makamı yoktu, siyasi yasaklıydı, o dönemde Türkiye'nin gündemini belirleyen bir siyasi liderdi. Güçlü lider, nükleer silahların şifrelerini elinde bulunduran, süper güçlerin süper yetkiler verilmiş başkanı değildir. Güçlü lider tankların, savaş uçakların önüne halkı çıkartıp, darbeleri püskürtebilen liderdir."