BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Trump seçim sonrası ilk kez konuştu

ABD seçimlerinde başkanlığı seçilen Donald Trump, Barack Obama'nın vedası sonrası ilk kez gazetecilerin karşısına çıktı. Trump, tüm şirketlerini oğullarına devrettiğini açıkladı.

Abone ol

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Obama'nın vedası sonrası ilk kez konuştu. Şirketlerinin, Rusya ile hiçbir ticari ilişkisi bulunmadığını belirten Trump, DEAŞ'ı ise Obama hükümetinin oluşturduğunu ileri sürdü.

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, yaptığı ilk basın toplantısında Rusya-ABD ilişkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Putin'in ABD seçimleriyle ilgili hack emri verdiği iddialarının gerçek dışı ve utanç verici olduğunu söyleyen Trump, yayınlayanları ise hasta ruhlu insanlar olarak nitelendirdi.

Meksika sınırına duvar örülmesiyle ilgili de konuşan Trump, duvarın inşa edilmesine hemen başlanacağını ve bunun maliyetinin de Meksika hükümetine fatura edileceğini kaydetti.

CNN MUHABİRİYLE TARTIŞMA

Trump basın toplantısı sırasında sık sık birçok basın kurumunun yalan ve yanlış haberler yaptığını iddia etti. CNN televizyonu muhabirinin soru sormak istemesi üzerine “Trump siz yalan haber yapıyorsunuz. Sana soru hakkı vermeyeceğim” diyerek muhabir ile atıştı. Ayrıca Rusya’nın kendisi ile ilgili bazı videolar içeren bilgileri elinde tuttuğunu iddia eden internet sitesi ile ilgili olarak da bu yalan haberlerinin karşılığını ödeyecekler ifadesini kullandı.

İşte Trump'un ilk basın toplantısındaki o sözleri:

Siber saldırıdan bahsediyorsa Rusya olabilir diğer ülkeler de olabilir. Çin de olabilir. Dünyadaki en başarılı bilgisayar uzmanlarından oluşan bir ekip topladık. Bu insanları biraya getirip bir savunma hattı oluşturacağız. O kadar kötü bir güvenlikleri vardı ki. Tüm ülkemiz için siber saldırılara karşı savunma ortaya koymamız gerek.

"TRUMP YAPSA GÜNDEM OLURDU"

Rusya ve Putin son açıklamalarında olayların gerçek dışı olduğunu söyledi. Ellerinde bir şey olsa açıklarlardı. Odesta bilgilerini açıkladıkları gibi bunu da açıklarlardı. Odesta'nın Clinton ile ilgi söyledikleri korkunçtu. Saldırıya uğrayan hacklenen yerlere bakın Clinton'un münazara sorularını önceden aldıklarını öğrendik. Bunu Trump yapmış olsa gündem olurdu.

PUTİN'İN TRUMP'I KAZANMAK İSTEDİĞİ İDDİASI

Putin beni seviyorsa bu kötü bir şey değil. DEAŞ ile mücadelede Rusya ile çok büyük bir müttefik olabiliriz. Putin Trump'ı seviyorsa bu bir risk değildir. İyi anlaşmak için iyi şansım olduğunu düşünüyorum.

KASET İDDİALARI

Ben ülkemden uzaklaştığım zaman yüksek profilli tanınmış biriyim. Eğer bu ülkenin dışına çıkıyorsam her zaman çok dikkatliyim. Nereye gidiyorsanız gidin etrafınızda sürekli kamera var. Garip yerlerde bile kameralar var. Dikkatli olmanız gerekir. Birçok kişiye söyledim. Akşam haberlerine konu olabilirsiniz.

TİCARET HAYATI

Rusya'da hiçbir iş anlaşmam yok. Rusya'dan hiçbir kredi borcum yok. Rusya'dan aldığım hiçbir kredim yok. Onlarla yaptığım hiçbir iş yok. Hiçbir şekilde Rusya ile anlaşma planım bile yoktur. Ben ticari işlerimi de ülkemiz de yönetebilirim ama bunun görünüşünden mutlu olmazdım. Kötü göründüğünden bunu yapmadım. Oğullarım yönetecekler. Tüm bu belgeler benim imzaladığım belgeler şirketleri tamamen oğullarıma bıraktığımı gösteren belgeler."