BIST 11.076
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.504,89
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Akdeniz Üniversitesi'ne yeni kampüs

Akdeniz Üniversitesi'nin 30 yıldır çözülemeyen kampüs sorunu belediyenin de desteğiyle çözülüyor.

Abone ol

Akdeniz Üniversitesinin (AÜ) 30 yıldır çözülemeyen sorunu, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi ve üniversite rektörlüğü arasında imzalanan protokolle çözüldü.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AÜ senato odasında, Akdeniz Üniversitesi kampüsü güney sınırı ve imar sorununun çözümüne ilişkin protokolü imzaladı.

İmza töreninde konuşan Mustafa Akaydın, AÜ'nün güney sınırı ve imar sorununun 30 yıldır devam ettiğini, kendi rektörlüğü döneminde de bu sorunun çözümü için çok uğraştığını ama Büyükşehir Belediyesi yüzünden sorunun aşılamadığını kaydetti.

Akaydın, şunları söyledi:
“Antalya'nın 30 yıllık kronik sorunu bu protokolle çözülüyor. Bundan sonra Akdeniz Üniversitesi kampüsü daha kaliteli hale gelecek. Üniversitenin güneyinde ve batısında yol açılacak. Bu protokolün imzalanmasında rektörün kararının etkisi çok büyük. Daha önce bu sorunun çözülmeyişinin nedeni maalesef şu anda başkanı olduğum Büyükşehir Belediyesinin tutumu yüzündendir.”

AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise imzalanan protokolle tarihi bir iş başardıklarına işaret ederek, “1980'li yıllardan günümüze gelen bu sorunu çözmek bize nasip oldu. Bu protokolle üniversitemizin yanı sıra Antalya'nın kazancı büyük olacak. Bu işin çözülmesine katkısı olan Mustafa Akaydın, Muhittin Böcek, defterdarlık ve ilgili kişilere teşekkür ediyoruz. Akdeniz Üniversitesinin tapusu bu protokolle alınmış oldu” dedi.

Rektör Kurtcephe, üniversitenin ana kapısı olan doğu kapısında sorunlar yaşandığını, üniversitenin ana kapısının Sağlık Müdürlüğü tarafından olacağını, Uncalı yönünde de bir kapının açılarak 1 ay içinde hizmete verileceğini bildirdi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de çok özlenen, tarihi bir gün yaşadıklarını, üniversitenin özellikle batı kısmında hazine, vatandaş ve belediyeyle sorunları olduğunu, hazırlanan planla bu sorunların yok edildiğini ve üniversitenin sınırlarının belirleneceğini ifade etti.

PROTOKOL

Protokolle Antalya Büyükşehir Belediyesi, AÜ Rektörlüğüne ait kamulaştırma sınırına plan yönü ile yapılan ihlalleri idare mahkemesi kararları gereği 1/5000 ve daha küçük ölçekli nazım imar planı tadilatlarını yapacak.

Üniversite kampüs alanının güneybatı kısmında bulunan imar planlarında botanik bahçesi olarak belirlenen yerlerin üniversite alanına dönüştürülmesi için imar plan tadilatları hazırlanarak belediye meclisinin onayına sunulacak. Ayrıca üniversite yerleşkesi güneyini ve batısını çevreleyecek şekilde geçirilen 30 metre genişliğindeki yol sınırına üniversitenin güvenliğinin sağlanması amacıyla AÜ Rektörlüğü standartlarında olma koşuluyla üniversiteden ücret ve ödeme talep edilmeden duvar yapılacak.

Konyaaltı Belediyesi de mahkeme kararları doğrultusunda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatını ve idari işlemleri gerçekleştirecek.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü de bu protokolle plan ve parselasyon yönüyle yapacağı düzenlemelere muvafakat verecek.