BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

İcra memurları devleti kara geçirdi

İcra Memurları Derneğince geliştirilen proje ile devleti milyonlarca TL tutan posta masraflarından kurtardı!

Abone ol

İcra Memurları Derneğince Sosyal Güvenlik Kurumuna sunulan proje ile Sosyal Güvenlik Kurumu milyonlarca TL tutan posta masraflarını kısıyor.

6183 sayılı yasa kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna borçlu işverenlere gönderilen Ödeme Emirleri; Prim, İşsizlik Primi ve Damga vergisi olmak üzere üç ayrı borç için ayrı ayrı tebliğ edilmekteydi. İcra Memurları derneği,ödeme emirlerinin ayrı ayrı üç ödeme emri ile tebliğ edilmesi yerine üç ayrı borcun tek bir ödeme emri belgesine dökülerek tek bir ödeme emri tebliği gönderilmesi yönünde proje geliştirerek Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına iletmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu almış olduğu karar ile İcra Memurları derneğince geliştirilen projeye destek vermiş ve 3 ayrı icra takip numarası ile açılmış olan ödeme emirlerinin tek ödeme emrinde birleştirilmesi yönünde çalışmalara başlamış olup çalışmalar sonuçlanıncaya kadar üç ayrı takip numarası ile açılmış ödeme emirlerinin tek bir tebliğ zarfı ile gönderilmesinin uygun olduğuna karar vermiştir.

Peki İcra Memurları Derneğinin bu projesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu ne kadar kâra geçecek derseniz; Sosyal Güvenlik Kurumu yıllık yaklaşık 1.200.000 adet ödeme emri tebligatı göndermektedir.Bu da yaklaşık 6.000.000,00 TL tutmaktadır.Üç ödeme emri tek bir tebligatta gönderildiğinde toplam maliyet 1/3’e düşecektir.Yani 2.000.000,00 TL ile tüm ödeme emirlerinin tebligatını gerçekleştirecektir.Yıllık 4.000.000,00 TL tasarruf edecektir.

Ödeme emirlerinin tek bir ödeme emri belgesine dökülerek tebliğ edilmesi projesi tam olarak hayata geçtiğinde ise, Sosyal Güvenlik Kurumu hem kağıdın daha az kullanılması ile kağıttan tasarruf edecek,her bir takip nolu dosya için ayrı ayrı dosya açmak yerine tek bir dosya açarak dosya masrafından tasarruf edecek hem de zaman olarak memurun daha az bir sürede daha fazla ödeme emri tebligatı yazması ile zamandan tasarruf edecektir.