BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,08
ALTIN 2.450,77
HABER /  GÜNCEL

Mahkeme Ecevit'in belgelerini istedi

Mahkeme, Rahşan Ecevit ve Recai Birgün'den Bülent Ecevit'in hastalığına dair belgeleri istedi

Abone ol

İkinci Ergenekon davasında, eski Başbakan Bülent Ecevit'in hastalığıyla ilgili tüm bilgi, belge ve yazışmaların varsa Rahşan Ecevit ve Recai Birgün'den istenmesine karar verildi.

Mahkeme ayrıca Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden gelen belgelerin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek Bülent Ecevit'in hastalığıyla ve yaşıyla uygun olup olmadığının sorulmasını kararlaştırdı.

İkinci Ergenekon davasının 19 Şubat 2010 tarihli duruşmaya ilişkin ara kararlar açıklandı. Mahkeme, tutuklu sanık Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın savunmasının telekonferans yöntemiyle alınabilmesi için gerekli teknik teçhizatın sağlanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme, eski Başbakan Bülent Ecevit'in Başkent Üniversitesi'nde tedavi gördüğü sırada hastalığıyla ilgili tüm bilgi, belge ve yazışmaların varsa eşi Rahşan Ecevit ve Koruma Müdüür Recai Birgün'den istenmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden konuyla ilgili gelen tüm belgelerin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek yapılan tahlil ve teşhislerin Bülent Ecevit'in hastalığıyla ve yaşıyla uygun olup olmadığının sorulmasını kararlaştırdı.

Sanık Mustafa Dönmez'in talebi üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden 12- 13 Ocak 2009 tarihlerinde Zir Vadisi aramalarına ilişkin polis kamera kayıtlarının hiç kesinti yapılmamış halinin istenmesine karar verildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden de Zir Vadisi aramalarında naklen çekim yapan üç kanaldan 12 Ocak 2009 tarihi akşamında yapılan yayının kasetlerinin istenmesi kararlaştırıldı. Sapanca ve Yenikent lojman aramalarında polis tarafından yapılan çekimlere ve aramalara ilişkin fotoğrafların bulunması durumunda Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden temin edilmesine karar veren mahkeme bu görüntü ve fotoğrafların bir nüshasının sanık Mustafa Dönmez'e verilmesine hükmetti.