BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,56
ALTIN 2.381,41
HABER /  GÜNCEL

Akdağ'dan 'öldüren virüs' açıklaması

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Avrupa'yı korkutan virüsün Türkiye'de bulunmadığını söyledi

Abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Avrupa'da ölümlere yol açan Enterohemorajik Escherichia Coli (EHEC) bakterisinin Türkiye'de görülmediğini açıkladı. Bakan Akdağ, EHEC bakterisine karşı ülkede gerekli önlemlerin alındığını da belirtti.

Recep Akdağ, Avrupa'da ölümlere yol açan 'EHEC' bakterisinin Türkiye'de görülmediğini söyledi. Erzurum'da ulusal basın kuruluşlarının yayın temsilcilerini ağırlayan Bakan Akdağ, EHEC bakterisi hakkında açıklama yaptı.

Bakterinin Türkiye'de görülmediğini ancak konuyu yakından takip ettiklerini belirten Bakan Akdağ, "Avrupa'nın birçok kentine yayılmış bir bağırsak hastalığı şu ana kadar Türkiye'de görülmedi. Ama biz yakın takipteyiz. Malum Avrupa ile ilişkilerimiz var. Gelen giden iş adamlarımız var Avrupa'ya. Yakından takip ediyoruz. Erken uyarı sistemi çerçevesinde takip ediyoruz. Bakteri Türkiye'ye girerse haberimiz olur. Ama biz şimdiden kendimizi korumalıyız vatandaşlar ellerini iyi yıkasınlar. Sebzeleri, salatalık, domates, marul, çilek gibi çiğ yenilen sebze ve meyveleri iyi yıkayıp yesinler." dedi.