BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.406,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akdağ'dan Mamaklılara hastane müjdesi

Mamak Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında Mamak Pazaryeri`nde kurulan alanda her gün bir siyasiyi ağırlıyor.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan`ın ardından, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da etkinliklere konuk oldu.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül`ün ev sahipliği yaptığı Ramazan akşamında Akdağ`a, AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve AK Parti Mamak İlçe Başkanı Ercan Kınacı da eşlik etti.

Bakan Akdağ, alana gelişte Erzurum`un yöresel Bar oyunuyla karşılandı. Etkinlik alanındaki Ankara Çorumlular Birliği`nin Ramazan akşamına katılan Akdağ, `Bumükemmel organizasyon için Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül`e teşekkür ediyorum. Çok güzel bir hizmete imza atmış. Yöresel dernekler çok güzel bir şekilde organize olarak, burada kültürlerini tanıtıyorlar. Bu etkinlikler kardeşliği pekiştiriyor ve birliği geliştiriyor. Ülkemizin en çok buna ihtiyacı var` dedi.
Sağlık Bakanı Akdağ, Mamaklılar`a bir de hastane müjdesi verdi. Mamak`ta 300 yataklı bir hastane yapılması için Başkan Akgül`ün gayretiyle 30 dönümlük bir arazinin temin edildiğini belirten Akdağ, hastanenin ihalesinin kısa bir süre içerisinde yapılıp, 3 sene içinde hizmete açılacağını kaydetti. Başkan Akgül de Mamaklılar`a hitaben, `Sizler etkinliklere destek verdiğiniz sürece biz çok daha iyisini yapacağız. Yerel yöneticiler olarak bizim amacımız size en iyisini sunmak. Mamak Belediyesi olarak iftar çadırlarımızda günde 2 bin kişiye yemek veriyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın da desteği ile her gün 4 bin vatandaşımıza gıda yardımı yapıyoruz. Ramazan etkinliklerimize katılan derneklerimize teşekkür ediyorum. Biz bir ve beraber oldukça ülkemiz çok daha iyi yerlere gelecek` diye konuştu.

Başkan Akgül`le birlikte nostaljik Ramazan akşamlarının yaşatıldığı alanda açılan stantları tek tek ziyaret eden Akdağ, vatandaşlarla sohbet etti. Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Derneği`nin açmış olduğu standın önünde, vatandaşlar tarafından sergilenen Bar oyununu izleyen Bakan Akdağ, Erzurumlu ozanların atışmalarını dinledi. Akdağ, il derneklerinin stantlarında yöresel yiyeceklerin tadına baktı.
Akdağ ve Başkan Akgül, Başak Mahallesi`nde sağlık sorunları bulunan iki aileyi ziyaret etti. Ailelerle yakından ilgilenen Akdağ ve Akgül, imkanlar ölçüsünde her türlü yardımın yapılacağını söyledi.