BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akçakoca hedeflerine ulaştı

Düzce'nin Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, 2010 yılının hedefledikleri çalışmalara ulaştıkları bir yıl olduğunu söyledi.

Abone ol

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak kış aylarında İstanbul ve Ankara'da ciddi reklam çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

AKÇAKOCA'DA EYLÜL'DE DOĞALGAZ ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

Başkan Fikret Albayrak, ilçede eylül ayı içerisinde doğalgaz çalışmalarının başlamasını beklediklerini işaret ederek "Doğalgaz ile lisansımız verildi. Yapımcı firma bir buçuk aydır çalışıyor. Eylül ayı içerisine firmanın kazmayı vurmasını bekliyoruz. Kendilerinin de hazırlık yaptıklarını duyum aldık. Akçakoca'ya doğalgazı bekliyoruz. Doğalgaz çalışması ile birlikte ana caddelerde yağmursuyu ve kanalizasyon sorunlarını da çözeceğiz. Doğalgaz çalışması ile Akçakoca'nın alt yapı sorunu da kökünden çözülecektir. Elektriği de yer altına indireceğiz. Çağdaş, modern bir yapıyı ilçemize kazandıracağız. Sorunsuz bir alt yapı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AKÇAKOCA'DA YAZIN SU SORUNU YAŞANMADI

Yaz aylarında yaşanan su sıkıntısına da değinen Başkan Albayrak, "Sarıyayla Barajı'nın ihalesi yapıldı. Proje yapımı ile ilgili çalışmalar sürüyor. 2011 yılında ilk kazmayı vuracağız ve su sorunu yaşamayacağız. Temmuz ayından bu yana yüksek güneş ve ilçede doluluk olmasına rağmen su sorunu yaşatmadı. Su tasarrufu yapın diye anonsumuz da olmadı" diye konuştu.

AKÇAKOCA SAHİLLERİNDE 2011'DE MAVİ BAYRAKLAR DALGALANACAK

Akçakoca'da bulunan ve bu yıl kaybedilen Mavi Bayrak'ı konusunda da açıklamalarda bulunan Fikret Albayrak, "Bu yıl hedefimiz 4 plajda bu bayrağı dalgalandırmak. Mavi bayrak almakla ilgili sorunumuz yok. Bir plaja mavi bayrak verilmesi için bir yıl önceki deniz suyu ölçümlerine ve standartlara bakılır. Biz 2009 yılında maalesef bürokratik işlemleri yerine getiremediğimiz için mavi bayrakta sorun yaşadık. Bizim tecrübesizliğimizden dolayı işlemleri takip edemedik. Şu anda 2010 yılında bürokratik işlemler devam ediyor. Temiz bir denizimiz var. Derelerimizde de herhangi bir sıkıntımız yok. Karadeniz'de mavi bayrağı olan Akçakoca'dır. 2011 yılında Edilli, Akevler, Kale ve Çuhalı plajlarına mavi bayrak için teklifte bulunduk. İnşallah Karadeniz'imize 4 mavi bayrak dalgalanmasını sağlayacağız. Mavi bayrağın yaşatılması, hizmetlerin mükemmel olması için çalışacağız. Önümüzdeki yazdan itibaren güneydeki sahiller gibi Akçakoca sahillerini de güzelleştireceğiz" dedi.

Vatandaşların 12 Eylül'de yapılacak olan referandumun maddeleri ve ortaya çıkartacağı sonuç ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını işaret eden Albayrak, bu nedenle vatandaşların siyasi tercihleri yönünde oy kullanacaklarını söyledi.