BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  GÜNCEL

Türk ordusu Esad'ın askerini vurdu

Türkiye gece topçu ateşiyle vurdugu Suriye'deki hedefleri, sabah saatlerinde bir kez daha bombaladı. Saldırıda Esad'ın askerleri öldü.

Abone ol

İNTERNETHABER- Türkiye, 5 vatandaşını kaybettiği dünkü saldırıya misliyle karşılık vermeye devam ediyor. Dün gece yapılan bombalamanın ardından bu sabah da toplar ateşlendi. 

Türkiye, Suriye'yi sabah saat 06.45'te bir kez daha vurdu. Bu misilleme sırasında çok sayıda Suriye askerinin öldüğü iddia edildi. 

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Suriye tarafından atılan ve 5 kişinin ölümüne sebep olan top atışlarının ardından sınırda hareketli saatler yaşanıyor.  

Akçakale hudut taburundan Suriye tarafında doğru ardı ardına top atışları yapıldı. Top mermileri büyük bir gürültüyle patlarken sınırın ötesinde de aydınlatma fişeği atıldığı görüldü.

GARNİZONDAKİ SURİYELİ ASKERLER ÖLDÜ

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye ’nin Akçakale 'ye misilleme olarak gerçekleştirdiği bombardımanda bazı Suriyeli askerlerin öldüğünü duyurdu.

Örgütten yapılan açıklamada, Akçakale ’de 5 sivilin hayatını kaybetmesinin ardından Türk ordusunun top ateşine maruz kalan Tel Abyad’daki askeri garnizonda Suriyeli askerlerin öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, kaç askerin öldüğüne dair net bir bilgi verilmedi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin tam karşısında yer alan Suriye 'nin Tel Abyad kenti, günlerdir Esed rejimi askerleri ile muhaliflerin şiddetli çatışmalarına sahne oluyordu.

TSK'DAN RESMİ AÇIKLAMA

TSK bugün yaptığı açıklamada "Suriye'de gece vurulan hedeflere sabah yeniden top atışı yapıldı." denildi. 


1.20121004082720.jpg
1.20121004084123.jpg