BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,72
ALTIN 2.448,23
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Akademili pilot olabilmek için son günler

Profesör pilotlar geliyor…

Abone ol

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Pilotaj Yüksek Lisansı Programı için geri sayım başladı. Hem pilot olabilmek, hem de pilotaj yüksek lisansıyla kariyer yapmak isteyenler için son gün 1 Ağustos 2012. Program Ankara başta olmak üzere, İstanbul ve İzmir’de de uygulanabilecek. Üniversite mezunu olan herkes hem pilot olabilecek, hem de Pilotaj Yüksek lisansı mezunu olacak.

 

Bu yıl ilk kez pilotaj yüksek lisansına başlayan Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde bu şansı yakalamak isteyenler için geri sayım başladı. Gözü yükseklerde olan herkesi pilot olmaya davet eden Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal BAN, “Gözü yükseklerde olan herkesi pilot olmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Dünyanın en havalı mesleği

 

Pilot olmak isteyen herkesin bu programa kayıt yaptırabileceğini söyleyen Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ünsal BAN, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmekten son derece mutlu olduklarını ifade etti. BAN, “Pilotaj Yüksek Lisans Programı’nı başlatmak bizim için çok büyük bir gurur oldu. Çünkü Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde 800’ün üzerinde yabancı pilot çalışmaktadır. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Türkiye’nin ilk havacılık ve uzay bilimleri üniversitesi. Burada Pilotaj Yüksek Lisansı’nı başlatmış olmamızın haklı gururunu yaşıyoruz. Üniversite mezunu olan herkes hem pilot olabilecek, hem de yüksek lisans mezunu olacak” diye konuştu.

 

Türkiye’de bu alanda büyük bir eksiklik var”

 

Akademili pilotlar ilk kez Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nden mezun olacak” diyen Prof.Dr.Ünsan BAN, “Türkiye’de eksikliği çekilen bu alanda yüksek lisans eğitimi vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Pilotaj Anabilim Dalına 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Tezsiz Yüksek Lisans öğrencilerini alacağız. Türkiye’deki pilot açığını bizim üniversitemiz kapatacak. 80’e yakın uçağı olan, içinde havaalanı olan başka bir üniversite yok. Öğrencilerimiz uçakların içinde eğitim görüyorlar. Böyle bir imkân dünyanın hiçbir yerinde bulunmaz. Pilotaj Bölümü’nde yüksek lisanı son başvuru tarihi 1 Ağustos. İnternet sitemizden daha detaylı bilgiye ulaşabilirler” dedi.

 

 

Üç farklı türde yüksek lisans imkânı”

 

"Üç farklı türü olan yüksek lisans programına lisans mezunu her aday başvurabilecek” diyen Prof.Dr.BAN, sözlerini şöyle sürdürdü: “ATPL(A) düzeyindeki program, adayların havayolu şirketlerinde pilot olabilmelerini amaçlarken, PPL(A) programı daha kısa sürecek ve adaylar hususi pilot lisansı sahibi olacaklar. Özellikle işadamları ve havacılık tutkunları için önerilen PPL(A) programı için şimdiden çok sayıda başvuru alındı. Üçüncü seçenek ise uçuş deneyimi olan pilotların yüksek pilot olmalarını sağlayacak olan uçuşsuz programdır. Bu programda daha önceden uçuş deneyimi kazanmış olan adaylar yüksek pilot olarak mezun olurken akademik hayata da adım atmış olacaklar. İlerleyen yaşlarda mesleği pilot olarak değil de akademisyen olarak icra edebilmenin kapılarını açan pilotaj yüksek lisansı bir ilk ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi uçmaya gönül vermiş herkesi birlikte uçmaya davet ediyor."