BIST 10.047
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.400,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'yle yolsuzluk ve yoksulluk azaldı

Bakan Şimşek, Türkiye'nin AK Parti hükümetleriyle yolsuzluk ve yoksullukla mücadelede başarılı olduğunu söyledi.

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti'nin yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadelede başarılı olduğunu belirterek, "Türkiye çok daha iyisini hak ediyor ve Türkiye bunu yapacak siyasi iradeye sahiptir. Hükümetlerimiz döneminde çok mesafe kat edilmiştir, daha iyisini de yapacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

SON YILLARDA BİR DEVRİM YAŞANDI

Bakan Şimşek, Mövenpick Otel'de Kalkınma Bakanlığı ile Dünya Bankası tarafından ortaklaşa düzenlenen "Kamu Maliyesi İncelemesi Tanıtım Konferansı"nda yaptığı konuşmada, son yıllarda maliyenin yaklaşımlarında bir zihniyet devrimi yaşandığını söyledi. Özellikle maliye politikaları ve mali kazanımlar sayesinde Türkiye’de yoksulluk konusunda da önemli kazanımlar elde edildiğini belirten Şimşek, Türkiye’nin mutlak yoksulluğu sıfırladığını ifade etti.

Bunların, güçlü siyasi iradeyle mümkün olduğunun altını çizen Şimşek, şunları söyledi:

KİM NE DERSE DESİN... 

"Kim ne derse desin, biz kurumsal altyapıyı iyileştirdik. Biz yolsuzlukla da yoksullukla da yasaklarla da mücadele ettik, başarılı olduk. Türkiye 2002 yılında 102 ülke arasında 65. sırada uluslararası yolsuzluk endeksinde. Bugün çok şükür Türkiye 177 ülke arasında 53. sırada ve bu, Türkiye’nin aslında yolsuzlukla mücadelede önemli mesafe kat ettiği, başarılı olduğunun önemli bir göstergesi. Yine global rekabetçilik endeksine baktığınızda da Türkiye, 9 yıl öncesine göre çok mesafe kat etti. 117 ülke arasında 71. sıradan, 148 ülke arasında 44. sıraya yükselmiş durumda ve Çin hariç BRIC ülkelerinin hepsinden daha iyi noktadayız.

GELİNEN NOKTAYI YETERLİ BULMUYORUZ 

Dünya Bankası iş yapma kolaylığı endeksinde maalesef arzuladığımız yerde değiliz. Mesafe kat ettik ama ne yolsuzlukla mücadele algı endeksinde ne küresel rekabet gücü endeksinde ne de Dünya Bankası iş yapma kolaylığı endeksinde geldiğimiz noktayı biz yeterli bulmuyoruz. Mutlaka ve mutlaka ilave çabalar, ilave reformlar gerekecek. Türkiye çok daha iyisini hak ediyor ve Türkiye bunu yapacak siyasi iradeye sahiptir. Hükümetlerimiz döneminde çok mesafe kat edilmiştir, daha iyisini de yapacağız inşallah."