BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,60
ALTIN 2.408,99
HABER /  SEÇİM

AK Parti'yi bölmeden Erdoğan'ı tasfiye edecekler!

AK Parti'den kopan Ertuğrul Günay, Hakan Şükür, İdris Bal gibi isimlerin kuracağı iddia edilen yeni bir partinin asıl amacı ne? Emre Aköz yazdı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Ses kayıtları ile zor günler geçiren AK Parti'den ayrılan bazı isimlerin yeni parti kurma arayışlarını yorumlayan Sabah si yazarı Emre Aköz yeni partinin asıl amacını kaleme aldı.

ASIL AMAÇ ERDOĞAN, AK PARTİ'Tİ BÖLMEK DEĞİL!

AK Parti'den kopan Ertuğrul Günay, Hakan Şükür, İdris Bal gibi isimlerin yeni bir parti kuracağı yönündeki haberleri değerlendiren Emre Aköz asıl hedefin AK Parti'yi bölmek değil Başbakan Erdoğan'ı safdışı etmek olduğunu iddia etti. İktidar partisinin bölünmek istendiği iddiaları için "Türkiye siyasetini yeniden şekillendirmek isteyen aktörlerin böyle bir amacı yok." diyen Aköz, sözkonusu aktörler için Erdoğan'sız bir AK Parti formülünün hala en "karlı" seçenek olduğunu yazdı.

İşte Aköz'ün yazısındaki ilgili bölüm:

Peki, hedefleri ne? Çok basit: Onlar Başbakan Erdoğan'ı istemiyor. Yaptıkları planın ana hatlarını şöyle özetlemem mümkün:

1) Türkiye'ye ihtiyacımız var...
2) Ancak Erdoğan çıkarlarımıza engel oluşturuyor.
3) 68 yıldan beri çok partili rejimle yönetilen, ordunun siyasete müdahale etmesini istemeyenlerin çoğunluğu oluşturduğu bu ülkede, askeri darbe yaptırmak doğru olmaz. Çünkü artık ters tepebilir. 4) O halde Erdoğan'dan kurtulalım ama AK Parti'nin sağladığı meşruiyetten de yararlanalım."
Eğer bu analiz doğruysa... Söz konusu aktörler AK Parti'nin bir miktar zayıflamasını isteyebilir ama yok olmak üzere bölünmesine izin vermeyecektir.
Çünkü:
1) Muhalefet alternatif oluşturmuyor.
2) Parçalanmış bir siyasi yapıdan ne çıkacağı belli olmaz.
Buna karşılık Erdoğan'ın yerine... AK Parti örgütünün ve seçmeninin benimseyeceği ama aynı zamanda sözünü ettiğimiz aktörlerle de iyi geçinen bir isimle devam etmek, amiyane tabirle, "tadından yenmez" bir durum oluşturacaktır onlar için.