BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,12
ALTIN 2.442,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'ye İzmir'den iki sanatçı aday

AK Parti'ye İzmir'den iki sanatçı milletvekili olmak için aday adayı oldu

Abone ol
Sanat dünyasının tanınmış iki ismi AK Parti'den İzmir milletvekili aday adayı oldu. Tiyatro oyuncusu Kaan Girgin ve 1970'lerde "Bimbambom" şarkısıyla ünlenen ses sanatçısı Yasemin Kumral Şimşek'in aday adaylığı başvurularını Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'ne bildirdiği öğrenildi.
AK Parti kurucuları arasında yer alan ve 3 Kasım 2002 Genel Seçimleri'nde de İzmir'den aday adayı olan Yasemin Kumral Şimşek'in adaylığı sürpriz olarak değerlendirilmezken, Kaan Girgin neden Ak Parti'yi seçtiğini HT Egeli'ye değerlendirdi.

2006 yılından bu yana AK Parti Şişli İlçe Teşkilatı'na üye olduğunu belirten Kaan Girgin, "Kaderim Türkiye'nin cennet illerinden İzmir'le meslek gereği çok defa kesişmiştir. Bu defa da milletvekilliği görevi için kaderimin yine bu şehirle kesişmesini umuyorum. Türkiye'yi kucakladığını inandığım AK Parti'ye ilk kez 2006 yılında Şişli İlçe Teşkilatı'na üyeliğimle katıldım. Bizim gibi genç jenerasyonunun AK Parti başarısını daha da ileri götüreceğini inanıyorum. Adaylık konusu 5-6 yıldır aklımdaydı. Bu konuda sanatçı dostlarımdan ve ağabeylerimden fikir alış verişi yaparak adaylık başvurusunda bulundum. Onlar da bana destek verdiler. Sanat dostu İzmir'e güzel hizmetler gerçekleştirmeyi istiyorum" diye konuştu.