BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,98
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

AK Parti'ye diz çöktürecekler

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, AK Parti'ye çok sert çıktı.

Abone ol

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, CHP'nin bugünkü yemin törenine katılmamasıyla ortaya çıkan sorunun çözümü konusunda AK Parti iktidarına diz çöktüreceklerini söyledi. Gök, daha da ileri giderek, yemin krizi için ''AKP, kuzu kuzu çözecek'' diye konuştu.

Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay tahliye olup yemin edene kadar CHP'liler Meclis'e gelmemeye kararlı.

CHP'lilerin boykot ettiği Meclis Genel Kurulu'nda yemin töreni devam ederken bahçede Show TV'nin yayınına katılan Gök, canlı yayında iddiala sözler sarf etti. ''CHP yemin krizini nasıl aşacak?'' sorusuna CHP'li Gök, ''AKP bu sorunu çözecek. Yoksa bu Meclis'i kendi çalıp kendi oynar hale bir tiyatroya çevirmek durumunda kalacak. Bunu AKP kuzu kuzu çözecek, çözmek zorunda'' cevabını verdi.

''CHP, Meclis çalışmalarına katılmayacak bu bir sorun değil mi?'' şeklindeki soru üzerine Gök, ''Tutuklu arkadaşlara oy verenler benim milletim değil mi? Onlar millet değil mi? Balbay niye tutuklu? Ahmet Şık niye tutuklu. AKP'ye karşı olmak tutuklu olmaya yeter sebep mi. O yüzden buna dur demek lazım.  AKP'ye bu konuda diz çöktüreceğiz. Son derece kararlıyız'' dedi.

Gök, sadece Mustafa Balbay yada Mehmet Haberal'ın söz konusu olmadığını, diğer Ergenekon tutuklularının da serbest kalmasını istediklerini belirterek, ''AKP'ye bu konuda diz çöktüreceğiz. Bunu çözecek.'' dedi.