BIST 9.704
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,44
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'te Köşk krizi çıkar mı?

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, tartışmaları CNN Türk'te değerlendirdi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan ile Gül'ün arasında herhangi bir sorun yaşanmayacağını söyledi, garanti verdi. Atalay, çözüm sürecinin devam ettiğini söylerken yeni paketin yakında TBMM'ye sevk edileceğini açıkladı.

CNN TÜRK'te Ankara Günlüğü programında Hande Fırat ve Hüseyin Yayman'ın soralarını yanıtlayan Beşir Atalay, son demokratikleşme paketiyle ilgili konuştu.  "Demokratikleşme Paketi Meclis gündeminde ne zaman görüşülecek" sorusu üzerine Atalay, şunları söyledi: 

"Bakanların imzaları tamamlandı. Bu hafta içinde Meclis'e intikal edebilir. Demokratikleşme Paketimizdeki yasa gerektirmeyen, idari tasarruf veya yönetmelik gerektirenler zaten Kurban Bayramı'ndan önce yerine getirilmişti. Onlar nelerdi? Kılık kıyafetle ilgili, Andımız'la ilgili yönetmelikler, vakıflarla ilgili şeyler, Mor Gabriel ile ilgili bir de kurban derileriyle ilgili. Bunlar bayramdan önce çözümlenmişti. 
 
Şimdi yasa gerektirenler var. Zaten anayasa gerektiren bir şey yok bizim paketimizde. Yasa gerektirenlerin tamamı bir paket olarak Meclis'e gönderiliyor. Sadece seçim barajı orada yer almıyor. Çünkü orada biz üç alternatif sunduk. Pek fazla tartışılıp olgunlaşmadı. Şimdi onu bu paketin içinde o alternatiflerden birisi olarak göndermiyoruz. Çünkü o ayrı bir iki yasada farklı düzenlemelerle. Onun dışındaki her şey bu paketle Meclise gidiyor."
 
SEÇİM BARAJI TARTIŞMALARI
 
"Seçim barajı aynen kalacak mı" denilmesi üzerine Atalay, "O henüz gitmedi. Bu paketin içinde gitmiyor. Meclis'e gidenler tam bir tasarı artık. Hangi kanunun hangi maddesinde hangi değişiklik olacak. O konu karara bağlanamadığı için, yani üç alternatiften birisi, dolayısıyla o hariç diğerleri gidiyor" karşılığını verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ 
 
2002 seçimlerini hatırlatan Atalay, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile Erdoğan ve Gül'ün ilişkilerini şu sözlerle değerlendirdi:

"Bizim parti çok rahat konuşulabilen bir partidir. Önceki iktidarlarda bakanlar kurulu toplanıyor mu, ne zaman toplanıyor bunu bilmezlerdi. Bizim bir periyodumuz var. İki haftada bir bakanlar kurulu toplanıyor. Ayda bir MKYK toplanıyor ve gündemdeki bütün konular orada iyi tartışılır. Kim aday olacak gibi tartışmalarda ben hep şunu hatırlatıyorum. Hatırlayın 2002'de Tayyip Bey genel başkanımızdı ama aday bile olamadı. Seçime girdik tek başımıza iktidar olduk ama genel başkan milletvekili değil ve hükümeti kuramıyor. Orada Abdullah Bey hükümeti kurdu. Sonra anayasa değişti ve Tayyip Bey Siirt'ten milletvekili seçildi. Ben o zaman en yakınlarındaydım. Seçildiği gün Abdullah Bey dediki 'görevi sana teslim ediyorum'. Ondan sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Başbakanımız dediki 'Abdullah Bey buraya layiktir', biz hep böyle geldik. Bizde tartışmalar olmaz
 
İLİŞKİLERİ ÇOK İYİ

Hem yaşım onlardan fazla hem ikisine de çok yakınım ailecek de biz öyleyiz. Burada farklı bir atmosfer var. Ben onların ilişkisini çok iyi biliyorum. Öyle gerginliktir, pürüzdür falan o tür şeyler burada hiç yer almaz. Şuanda bizim partide bu manada bir sorun yaşanmaz. Bunun garantisini ben veriyorum. Hiç kimse heveslenmesin. Hiç kimse umutlanmasın. Buradan bir şey çıkmaz"