BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.377,98
HABER /  GÜNCEL

Lübnan'ın kuzey kenti Trablusşam'da çatışma

Lübnan'ın kuzey kenti Trablusşam'da Alevi ve Sünni mahalleleri arasında iki gün süren çatışmalarda en az 10 kişi öldü.

Abone ol

Lübnan’ın kuzeyinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad destekçileri ve karşıtları arasında iki gün süren silahlı çatışmalarda en az 10 kişi öldü.

Lübnan güvenlik kaynakları, kuzey kenti Trablusşam’daki çatışmalarda 11’i asker 49 kişinin de yaralandığını belirtti.

Alevilerin azınlıkta, Sünnilerin de çoğunlukta olduğu Trablusşam, Lübnan’da mezhepsel çatışmaların en yoğun yaşandığı kentlerden biri.

Bölgeden bildiren muhabirler, geçen hafta Alevi mahallesi Cebal Muhsin’de Suriye Devlet Başkanı Esad’a destek için Suriye bayrakları dalgalandırılmasının gerilimi tırmandırdığını söylüyor.

Sünni mahallesi Baba el Tabbana’da da misilleme olarak Suriyeli muhaliflerin desteklediği grupların bayrakları dalgalandırıldı.

Cumartesi çıkan ve gece boyu devam eden çatışmalarda en az 6 kişi öldü.

Pazar günü de, keskin nişancıların dört kişiyi öldürdüğü bildirildi.

Lübnan ordusu Pazar günü bölgede konuşlanmaya devam ederken, bir askeri kaynak dört kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Çatışmalar Pazar gecesi yoğunlaştı. Lübnan hükümetine bağlı bir haber ajansı, Pazartesi günü birçok okulun kapalı olabileceğini belirtti.

Suriye’de Esad rejimiyle aynı safta savaşan Şii Hizbullah grubu, Cebal Muhsin’e savaşçı ve askeri uzmanlar gönderdiği iddialarını yalanladı.

Trablusşam’daki Alevi ve Sünni mahalleler arasında son iki yıldır devam eden çatışmalarda çok sayıda kişi yaşamını yitirdi.