BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'nin TBMM Başkanı adayı belli oldu!

Ömer Çelik, AK Parti'nin TBMM Başkanı adayını açıkladı.

Abone ol

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, partisinin TBMM Başkanı adayını açıkladı. AK Parti, İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman'ı TBMM Başkanlığı için aday gösterecek.

MYK'da alınan kararlara değinen Çelik, "Sayın Başbakanımız milletvekillerimiz ile yapılan toplantıda önümüzdeki Meclis Başkanlığı süreci için bir geniş istişare yaptı. Herkes hür bir biçimde görüşünü ifade etti. Yapılan istişareler sonucunda, Ak Parti'nin Meclis Başkan adayının İsmail Kahraman olarak belirlenmesine karar verildi" dedi.

MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN "AĞABEY"LERİNDEN

Kahraman, Refah Partisi'nden 20. dönem ve Fazilet Partisi'nden 21. dönem milletvekilliği yaptı. Kültür Bakanı olarak görev yaptı. AK Parti kurucularının birçoğunun da geçmişte üyesi olduğu Milli Türk Talebe Birliği'nin başkanlığını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebiyle tekrar siyasete dönen Kahraman parti içinde "ağabey" olarak görülüyor.

1940 doğumlu İsmail Kahraman, Deniz Baykal'dan sonra meclisin en yaşlı üyesi. 

MHP de meclis başkanı adayı olarak Yusuf Halaçolu'nu aday göstermişti.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

TBMM'nin açılış toplantısına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan yanına milletvekili İsmail Kahraman'ı oturtmuştu. 

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR?

(1940, Rize, Türkiye), Türk siyasetçi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı(TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği, XX. ve XXI. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Kültür Bakanlığı yaptı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapmaktadır.Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazandı.

Evli ve dört çocuk babasıdır.