BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'nin İstanbul'daki oy hedefi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde İstanbul'da hedefledikleri oy oranını açıkladı

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın vekillik için davet ettiği Aziz Babuşcu il başkanlığını bırakmayacağını belirtti. Babuşcu seçim için teşkilatıyla büyük bir çalışma içinde girdiklerini ve amaçlarının referandumda çıkan yüzde 55’lik evet oyuna ulaşmak olduğunu söyledi.

Gazetehabertürk'ten Kutlu Esendemir'in sorularını yanıtlayan Babuşçu ilgili sorulara şu karşılığı verdi:

Partiniz burada ne konumda?

AK Parti’nin kurulduğu tarih itibarıyla deklare ettiği sözler, bu daireyi geldiğimiz gün reddettiğimizin resmiydi. Bu daireyi tanımadığımız gün DP’yi saf dışı bırakanlarla karşı karşıya geldiğimiz gün demekti. İlk uygulamaları AKP’yi kapatma denemesiydi. O olmayınca partimizi iktidardan uzaklaştırmak adına bütün toplumsal, mühendislik hesapları yapıldı. Olmadı. Şimdi toplumu yukarıdan aşağı dizayn etmeyi alışkanlık haline getirenler, 2011 Haziran’ının kendileri için son çıkış noktası olduğunu biliyorlar. Kaybederlerse bu topraklarda da ebediyen kaybetmiş olacaklarını biliyorlar. Onun için de bu seçim bir demokrasi mücadelesinin finalidir.

İstanbul örgütü olarak, genel seçimlerde başarı çıtanız nedir?

Yaygın bir görüş var. Partimizin yüzde 45-50 oranında oy alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bu psikolojiyi doğru bulmuyorum. Bunu algı yanılmasına dönük bir propaganda olarak görüyorum. Referandum süreci de dahil hiçbir zaman anket sonuçlarına dayalı bir tavır içerisinde olmadım. Ama İstanbul’da referandum sürecinde bütün bloklaştırma, bütün ötekileştirme gayretlerine rağmen insanlar yüzde 55 nispetinde evet demişlerse, bu oran partimizin oyuna dönüşebilir. Bu orana yaklaşabildiğimiz ölçüde kendimizi başarılı kabul ederiz.

Genel seçimlerde örgüt olarak nasıl bir çalışma yöntemi izliyorsunuz?

Biz sürekli hareket halinde olan bir teşkilata sahibiz. Sadece seçim dönemlerinde çalışma yapan bir teşkilat değiliz. Yılbaşından martın sonuna kadar 3 aylık planlama ışığında teşkilatlarımla tüm ilçelerde her akşam seçmenlerin evlerinde ev sohbetleri ve ziyaretler yapıyoruz. Bu bizim çok önem verdiğimiz sistematik bir programdır. İstanbul’da yaklaşık 3.5 milyon hane var. Kapısı çalınmadık ev kalmayacak şekilde tüm evlere giderek kendimizi anlatacağız. Teşkilatımızın değişik kademelerinden arkadaşlarımızın içinde olduğu 3 bin 650 farklı ekip tüm İstanbul’da ev sohbetleriyle halkımızla bire bir iletişim kuracak.